Omluva starokrněnské chemičce za nevhodný status našeho bývalého admina
“Pivovar Starobrno uvádí: Pivní holocaust. Akce se koná ve všech restauracích, hospodách a hernách označených logem Starobrna. Akci lze ukončit vypovězením smlouvy či smrtí posledního zákazníka.” (Zdroj: Facebook.com)
S žádostmi o omluvu ze starokrněnského Mendláku se poslední dobou roztrhl pytel. Po starokrněnském opatovi, Lukáši Evženu Martincovi, který se po našem čtenáři dožadoval omluvy, neboť čtenář ve svém komentáři fantazíroval o propojení pana opata s StB, se ozvala i sama mendlánecká Lachema.
PR Manager Corporate Relations HEINEKEN Česká republika, a.s., Katerina Beute, se ohradila proti výše uvedenému nedělnímu statusu z našeho Facebooku:
Vážení z Žít Brno, pane Kašpárku, pane Stanislave,
Ve Starobrně jsme velkými fanoušky dobré zábavy, legrace i recese. Většinou nás baví i Žít Brno. Včera jsme se smát přestali. Statusem spojujícím název našeho pivovaru s holokaustem jste šlápli vedle. Chápeme, že dělat si legraci je Vaší náplní práce a pivovar se podobně jako jiné brněnské podniky jako terč nabízí, ale neetickým a nevhodným použitím termínu holokaust se dle našeho názoru můžete dotknout mnoha lidí a v důsledku svým jednáním můžete naplnit i skutkovou podstatu trestného činu. Navíc porušujete podmínky a zásady používání služeb sociální sítě Facebook. Víme, že to umíte i lépe..
Byli bychom rádi, kdyby byl zmíněný status odstraněn, o což Vás tímto žádáme.
Předem děkujeme za odpověď.
Žádosti samozřejmě vyhovujeme a napadaný status již na našich facebookových stránkách nenajdete. Dotyčný admin, který si vzal ve spojení se Starobrnem do úst holocaust, si nyní vzal za trest do úst samotné Starobrno, následkem čehož okamžitě zemřel.
Zbytek redakce, který není stižen pivním fašizmem, se chemičce Heineken z celého moravského srdce omlouvá a konstatuje, že mu vůbec nevadí, že Heineken za dobu své přítomnosti v České republice zlikvidoval pivovar Hostan ve Znojmě, z důvodu “optimalizace výrobně-dodavatelského řetězce” zavřel lounský pivovar, za což by jen v o něco málo méně civilizovaných zemích následovalo odsouzení za vlastizradu. Dokonce mu ani nevadí, že pivovar Starobrno používá metodu HGB (high gravity brewing), kdy se v pivovaru uvaří jedno silné pivo, které se pak vodou ředí na tolik oblíbený Ležák, Výčepní či magické Medium 11. Za zmínku snad ani nestojí podvod s chemicky ozeleněným velikonočním “Bylinným speciálem”, neboť jak sama chemička Starobrno uvádí, recesi mají rádi.
A protože i my máme recesi rádi, máme rádi Starobrno. Jsme skuteční Brňáci. Skutečný Brňák se podle vědců definuje tím, že věří, že Starobrno je pivo.
Pokud bude mít ještě někdo z Mendlova náměstí problém, nechť laskavě napíše na adresu chci@zitbrno.cz. Rádi se veřejně omluvíme i jemu!
23.00
Mě se to s tim holocaustem taky nelíbí.
Naopak oceňuju reakci paní Kateřiny Beute.
(Ale pít bych to samozřejmě nepil, na to jsem až moc z Plzně.)
1.19
Z Plzne ? Tak to jste na tom s tim holocaustem stejne
18.09
Prej jo, já to nepoznam.
Prazdroj mi přijde furt dobrej, Gambrinus nepiju. Resp. jedenáctka mi nechutná, desítka někdy jo – na žížu je dobrá, je taková vodová.
6.57
To je tak, když se sejdou na kompostu dějin dva recesisti. Pak aby se v tom seriozní pijan vyznal. Obávám se, že zrovna jejich “náplň” je tou pravou High Gravity legrací, protože na rozdíl od žítbrno se této legraci,vyjma pár popletenců v nonstopech, kteří už si nejsou jisti, jestli hledají nápis BAR na VLTu nebo VLT na baru a hospopodkých, které uklidňuje zelená jejich ubrusů, směje zbytek respabliky.
23.31
Furt nechápu, že nikoho ještě nenapadlo udělat banner “Starobrno není pivo, je to životní styl.”
Ráďa
7.53
Nikdo z tzv “znalců piva” nepozná, že se jedná o metodu vaření piva HGB. To se někdo někde dočetl… Metodu HGB využívá spousta pivovarů a jak vám šmakuje. Ke komentáři, který byl zveřejněný před – Odkazovat se na to, že v Plzni je nejlepší pivo je přežitek starý několik desítek let. Na pultech obchodů se prodávají stejný srajdy ze všech tzv. průmyslových pivovarů které jsou na stejné úrovni (nebo neúrovni?)
Nepříjde mi na místě vinit pivovar Starobrno z toho, že zničil a pozastavil výrobu v jiných pivovarech. Je to nepravda. Ten je jen součástí velkého gigantického komlexu Heineken, jeho hlavní pobočka pro ČR sídlí v Krušovicích a tento zahraniční subjekt rozhoduje o výrobě a rozhodoval i o regulaci výrobních míst. Nikoliv Starobrno.
Já vím, a teď napíšete že je článek napsaný záměrně lživě, aby se rozpoutala diskuse, že?
7.58
Lol, to sme se dočetli od ředitele Královského krušovického pivovaru Tomáš Kosmák, který v odpovědi pro Týden přiznává, že HGB zařízení používá skupina Heineken například v pivovaru Starobrno. „Laicky řečeno, v Brně uvaříme mladinu o vyšší stupňovitosti a na konci procesu přidáme vodu,” vysvětluje Kosmák a dušuje se, že kvalita piv vyráběných v Brně se díky HGB dokonce zvedla a zdejší piva patří v posledních osmi letech dokonce k nejoceňovanějším značkám na tuzemských soutěžích.
Ale jinak na manažera Starobrna dobrý.
8.20
Metodou HGB vaří spousta pivovarů například pivovar Černá hora (zde myslím použita ke kalibraci stpňovitosti) a nebo i Svijany a nebo konkrétně Starobrno. Nemyslím, si, že by metoda HGB nějak výrazně zlepšila kvalitu piva(spíše ne). Oni by v tom pivovaru to pivo i dobrý uvařili, ale proč? Proč, když to ti lidi kupují tak jak to je. Ale pokud bychom se chtěli bavit konkrétně o pivě – bavme se globálně, protože takhle je debata jen vytržená z celorepublikového kontextu a imaginární nálepku špatného piva by ode mne dostala většina továren na pivo. Naprosto diametrální rozdíl je pivo z minipivovarů, ale to zase jinde jsme, v jiné pohádce.
13.42
Já tu změnu v kvalitě teda poznám. Proto taky většinu průmyslových pivovarů nepiju. Ale není pravda, že by to dělali všichni. Pořád jsou pivovary s relativně velkým výstavem kde se k tomu nesníží (Myslím že Bernard např). Jinak ohledně Černé hory. Ladění stupňovitosti je něco jiného než vařit 18ctu a pak to ředit na desítku kvůli šetření místem a energií. Starobrno je prostě subjektivě špatné pivo. Pokud někomu přijde že ho HGB zlepšilo je to možné (Spíš si myslím, že se víc chuťově přiblížilo průměru. tj europivu. Lidé co jsou na to zvyklí to pak vnímají jako lepší). Podle mě bylo ale špatné předtím a je špatné pořád.
10.52
Hej a já si vždy řikal že to starobrno je nějaký ředěný je možný že to dělájí všichni ale v brně to neumí zamaskovat..
18.03
Ale já jsem fakt z Plzně! Co bych na to nepoukazoval, když mi Prazdroj chutná
Ale malé pivovary mám samozřejmě nejraději. Nejlepší je sousední Bavorsko, kde máte v každý vesnici jiný pivovar a jedno pivo lepší (nebo i horší) než druhý – hlavně je to ale pestrý.
A jelikož se pomálu ale jistě malé pivovary začínají zvedat z prachu země i u nás, tak bych se na kritizování velkopivovarů už pomalu skoro vykašlal. Kritika je teda určitě na místě, ale zůstávejme optimisti. (Jenom v Plzni jsou čtyři malé pivovary, v západních Čechách jsou další – ještě jsem nestihl všechny ani ochutnat
A jdu si dát pivo!
10.25
Existuje nějaký seznam pivovarů, které používají HGB a které nikoliv? Popřípadě v jaké míře je používají? Protože, udělat z 16 stupňového piva desítku nebo dvanáctku je obrovský rozdíl než z 12,1 udělat 12.
23.52
No já nevím. Poslední rok jsou na žítbrno všechny články až trapně ubohé. Ano, máte pravdu, že Starobrno vaří projímadlo. Je celkem vtipné označit brněnský “pivovar” za chemičku — to sedí. Ale vazba na holocaust je zoufale šroubovaná a s názorem paní Beute se plně ztotožňuji.
Zkuste napsat jednou zas něco originálního a vtipného, čím vtipně upozorníte na nešvary, ale samoúčelně neurazíte nebo nevzbudíte rozpaky, jestli jste to trochu nepřepískli.
Čekal jsem po dvou měsících, co jsem se sem nekoukal aspoň něco trochu vtipného. Bohužel trapná nuda.
14.11
Kdybyste nebyli krněnští nacionalisté, tak v Brně pijete kvalitní a poctivé Vyškovské pivo a na nějaké kecy o Starobrněnské chemičce se můžete vykašlat!
21.40
Poctivé Vyškovské …? Hmmm … to není zrovna můj půllitr
11.15
Ochutnej ho třeba v Brně u Čaliho, nebo nejlíp se pozvi na prohlídku do pivcu a pak se rozhodni o názoru. Patnáct let stará zkušenost se nepočítá
11.54
Starobrno? On to někdo řadí mezi piva? Upřímnou soustrast těm co to pijí a ještě větší těm kterým to chutná.
11.29
Hostana… kvalitou z dob vítěze Pivex za rok 1997 , kdy získal zlatou medaili , nám už nikdo beztak nevrátí
A pivovar? Díky důvtipu společnosti Heineken se zopadá ke zdárnému zániku dodnes
15.05
víte co a je to všechno jen naší národní náturou, že si vše necháme ničit v zájmu tzv. globalizace (kterou nikdy nikdo neviděl, jen firmy, co se serou kam nemaj). Kdybychom ty močky od Heinekenu nepili, tak by se vůbec nevyráběly.
Jinak osobně kupuji už jen jednu značku lahvového piva co je běžně k dostání ale raději nebudu jmenovat, nebo posraný Heineken koupí i tu. Ono k tomu stejně dojde.
21.17
jako satira dobré, ale jako člověk z výroby piva se pozastavuji nad interpretacemi “HGB” laickou veřejností. Snad se někdy dočkám toho, že si někdo vůbec nastuduje, co to HGB je, jak vypadá a jaký je jeho skutečný cíl… Btw. byli byste hodně překvapeni, kolik pivovarů HGB používá a má výborná piva a potom kolik pivovarů nic takového nemá a je schopno vařit “s*a*ky”…
13.48
Je pravda, že u Starobrna bude možná spíš problém kvalita surovin. Kdyby to dělali dobře, tak by to bylo pitelné i po HGB ale není. Je to prostě voda.