Fléda narušuje mrtvolný klid, bude zrušena.

20. 4. 2012 9.06 116 komentářů

Sdílej tento článek

Autor:

Nálepky:

Nejen rodiče, děti nebo příroda, ale také nezávislá kultura ohrožuje přerod Krna v moravskou metropoli důchodců. Palčivým problémem Krna je dlouhodobě klub Fléda, jehož dramaturgie nepodléhá schvalovacímu procesu našich nejlepších zastupitelů. Často tam vystupují podvratné živly z tohoto století a to dokonce i ze zhoubného západu. Takový program nebezpečně přitahuje především mladé občany, kteří by se bez Flédy jistě ochotněji odstěhovali třeba do Adamova, Prahy nebo Berlína. Toho si je vědom i zastupitel Jan Kratochvil, který vlastní sousední dům. Neváhal Flédu dlouhodobě šikanovat neustálými policejními kontrolami a nakonec protlačil i likvidační vyhlášku.

Odvážný zastupitel Kratochvil se Flédy rozhodně nebojí.

Jan Kratochvil si v roce 2007 založil Muzeum českého a slovenského exilu 20. století, které sídlí nedaleko Flédy a kde mapuje mimojiné i policejní šikanu vůči dizidentům před rokem 1989. Nastudování normalizačních praktik ho nyní coby zastupitele inspiruje v úspěšném boji proti nikým nevolené Flédě. Protože samostatnou Flédu nelze vydírat srze městské dotace, je třeba ji zavřít úplně. Tento postup jistě nadšeně ocení i zhruba 100 000 studentů, které program Flédy zbytečně ruší od jejich studia.

Nikým nevolený zahraniční umělec - navíc ani nehraje na tamburínu!

Klub díky pravidelnému udávání našeho nejlepšího královopolského zastupitele pravidelně navštěvuje hygiena, stavební a živnostenský úřad. Sympatickou pomocí v rozvoji kultury je jistě i průměrných 120 návštěv policie za měsíc, která je nucena zasahovat na popud dizidenta Kratochvila. Ten rovněž nelenil podávat podněty ke kulturní komisi v níž zasedal a své návrhy následně odvážně schvaloval.

Na Flédě lze dokonce spatřit i tolik nenáviděné divadlo.

Nyní se mu podařilo prosadit vyhlášku, na jejímž základě musí Fléda zavírat v deset hodin večer, tedy v době, kdy se v ní hromadí nejvíce nestoudných občanů. Ti by přitom měli svobodně sedět doma. Vyhláška se naštěstí nedotkne provozu žádné z okolních nonstop-heren, protože ty jsou nedílnou součástí krněnského genia loci, za kterým přijíždí do Krna tisíce závislých gamblerů z širokého okolí.

Dočká se i Fléda svého pomníku pro oběti mocenské zvůle?

Omezení provozu přichází v nejvyšší čas. Jinak by se mohlo provozovatelům Flédy podařit dokončit odhlučnění za 10 000 000 Kč. V eliminaci hluku jim odvážně brání i inspirativní bojovník za svobodu Jan Kratochvil. Nepouští je do svých sousedních prostor, kde by si mohli změřit reálnou míru prosakujícího kraválu. To by totiž nakonec mohlo vést k vyřešení této zvukové šarvátky, ale nepodařilo by se zlikvidovat zpupný klub.

Kratochvil se svou manželkou vytvořil v roce 2009 bizarní pomník věnovaný “obětem komunistické zvůle.” Případní fanoušci socialistického realizmu jej naleznou v Bohunicích. Pevně doufáme, že jednou vytvoří podobně obscéní pomník i oběti jeho vlastní zvůle. Flédě.

116 Komentářů

  • ian von rave

    Já bych připomněl, že v bývalém sídlišti Československo-sovětského přátelství má pomník 3. odboje své nezastupitelné místo a je to neoddiskutovatelný přínos Blba z Kotzianky společnosti na komunální úrovni.

  • Myslím, že je to kravina, aby se Fléda zavřela. Nemyslíte oboustranně:). Jsou i lidé, kteří mají Flédu rádi a kteří toto rozhodnutí nechtějí. To, že má pan Kratochvíl byt hned vedle Flédy, a tak moc ho to otravuje, není nikoho věc…Ať se třeba přestěhuje ;) )).

    • Laura Malátná

      ať se fléda přestěhuje!!! někde, kde nejsou lidi, proboha!!

      • lidi jsou ale všude, to si člověk nevybere…a šikanovat klub je nesmyl, já jsem přes rok bydlela u flédy, nikdy jsem tam nebyla, ale taky jsem nikdy neměla problém s flédou …to se asi jenom pan Kratochvíl nudí a nemá nic lepšího na práci :D

        • Laura Malátná

          lidi nejsou všude, kdo hledá, najde!!
          základem najít místo někde v pustině a tam potom budovat legendární klub.

          • kacířko :)
            az najdes, napis, taky nesnasim lidi

            a panu Kratochvilovi preji upadnuti kokota…

          • Kristýna

            Lidi Flédu milují, možná by bylo lepší se nestěhovat vedle nejznámějšího klubu v Brně!

          • $qu!rrel13

            jojo… vybudujem novou Flédu v poušti, to je strategicky skvělé místo… tam bude narváááááááno !!! (your logic kills me, lady)

          • Pokud by se něco takového podařilo najít, navrhoval bych ještě navíc přejmenování na “Music Club Na mýtince”. Židobolševičtí punkoví feťáci jsou totiž schopni jezdit dost daleko aby si mohli dopřát své zvrhlé rozkoše.

        • Lidi opravdu nejsou všude, třeba taková meganákupní zóna budoucího AUparku, tam trvalé osídlení obyvatelstvem rozhodně nikdo nenajde :-) .

      • Mirek Jech

        Postavit klub někde, kde nejsou lidi, to je geniální myšlenka! Třeba někde na mýtince.

        • laminator

          Souhlasím! Vsaďte se, že třeba takový zajíc, by si strašně rád zašel na flédu. Ale než by se tam přes celé Brno dostal, to by mu asi m*dlo, nebo by ho zajelo nějaké vozidlo do asfaltu. Takto když se klub přestěhuje někam na louku, nebo do lesa, tak to potom zajíc nebude mít daleko a vůbec celá zvířena z toho bude nadšená. A důchodci města Brna můžou klidně chodit spávat v 19:00.

      • do Adamova třeba

    • Nicmene, problem tu je a oba maji “pravo” na zivot. Fleda se mela zachovat jako analni lezec a mela mu proste dat nejaky prachy na okna apod. = prokazat snahu o to mu vyjit vstric. ale tam nejak si myslim, ze ho meli v pici mluvili a takhle to dopadlo.. tedka abych nekoho uplatili

      • Já si myslím, že to by byly vyhozené peníze, protože borec by měl udělané okna a pak by zas dělal problémy. Když je někdo žalud tak žalud zůstane a s tím se nedá nic dělat.

      • fléda chtěla udělat odhlučnění ale on je nepustil domů aby to změřily takže snahu měla

    • Kratochvil Jan

      Vážení diskutující, dovolím si ještě jednou zareagovat. Opravdu bych vám doporučoval ověřit si pravdu. V zastupitelstvu jsem hlasoval proti vyhlášce, protože samotná vyhláška nic nevyřeší, nikdy jsem nevolal Městskou policii, aby zasáhla na Flédě. To je fantasmagorie člověka, který tyto lži šíří. K těmto problémům by nedošlo, kdyby provozovatel Flédy dodržel to, co léta slibuje. Kratochvil

  • já prostě nechápu, proč lidi nemůžou držet hubu a krok stejně jako kdysi jejich rodiče

    • Josef Lábus

      Protože jsi komunista.

    • tady nejsi kurva na vojně, kde se drží huba a krok … a kolik Ti je, že vzpomináš na minulej režim… budď jsi zastydlej komunista a nebo o to m víš ho*** jinak by jsi takovou blbost nikdy nevypustil z huby …

    • Penězokaz

      Také mám pocit, že se nějak vytrácí pokora vůči autoritám!

  • je me z toho psani tady spatne, a jeste vic, ze nevim co s tim delat, tak aspon pujdu financne podporit fledu a budu se bavit z plnych plic na nejblizsim koncertu, aby si to sousedi uzili.
    :( =)

    • ty si ale hňup!!! A plno dalších takových. Doufám a modlím se za to, aby se podělaná Fléda konečně zavřela. Mohli s hlukem dělat něco několik let. Ale na to se všichni kašlali. Teď jak jim teče do bot, ze sebe dělej chudinky. Ať se seberou a jdou do…. Fakt bych chtěla vidět, co by dělali, kdyby tohle měli doma noc, co noc se jim otřásaly okna, postel a nevím co hlukem. V létě si otevřít okno je naprosto nepředstavitelný. Zkuste si vy blbci pustit na plný pecky rádio, televizi a co chcete do šesti do rána a u toho spát. To co se tam vždycky cpe to je humus nejvyššího kalibru!!!!

  • Petice? Podpisů by se sešlo jistě hafo

  • Nyní se mu podařilo prosadit vyhlášku, na jejímž základě musí Fléda zavírat v deset hodin večer, tedy v době, kdy se v ní hromadí nejvíce nestoudných občanů. Ti by přitom měli svobodně sedět doma. tak to je dost velká ko*otina…. měl by si dát pár svobodných facek

  • Stará Blažková

    to je příšerný. Já chci PRYČ!!!!!!!!!!!!

  • :-D :-D :-D co to je za k*eténa??? Flédy se možná nebojí, ale měl by se bát těch 100 000 studentů, které to podle jeho slov ocení :-D ať se odstěhuje, když má tak strašně skvělý sluch

  • Nemáte na pana Kratochvíla někdo telefonní číslo či email? zasloužil by taky trošku šikanovat :D

  • Moc pěkně napsané. A takových jako je Kratochvíl je a ještě se najde dost..

  • pojem kultura je tomu aktivistovi zřejmě cizí..

  • Peter Hospodar

    No taak pán bude jiste citlivý na sve politicke zamerení. Náky hezky letacek ktery by ho prirovnal k byvalemu rezimu, rozsirit fejsbúčkem, natisknout a zamorit tím jeho blízke okollí, pomnícek oblepit, museum mu oblepit. Vždyť mame tí internety a ti tískárny u kolena každý ;) Náky šikovný grafik dobrovolník ?

    • Vojta Kaláb - LA sičák

      Zajímavá by mohla být paralela mezi rušením koncertů na flédě a bojem komančů proti plastic people a jiným lidově nezvoleným vlasatcům.

    • Kratochvil Jan

      Vazeni utocnici,overte si laskave jak jsem hlasoval na schuzi UMC.Muj hlas byl proti vyhlasce!!!
      Kratochvil

      • $qu!rrel13

        Pane Kratochvíle, tady na fóru už se rozjela tak hlučná “party”, že už Vás lidé neslyší… žel bohu

    • Co takhle prirovnat k minulemu rezimu tebe ? Potlacovat hlas slusne pracujiciho obcana, ktery se jen snazi, jako spravny zastupitel, aby stiznosti na Fledu byli potlaceny a to ne z duvodu aby mladi lide prisli o zabavu, ale proto, aby mohli normalni lide v noci spat? Je mi 20, predtim, nez me taky prirovnate k zatuchlym duchodcum;) a pokud vas nazor je zalozeny na jednom utocnem clanku, coz ocividne je a ocividne nevidite do hlouby problemu, tak to uz je potom vas problem. O zavreni fledy nikdy v puvodnim zneni neslo a slo jen o odhluceni a vy urcite pane Petre vite, jak je fleda stavena a mate vypis veskerych opravnych praci, ktere se na flede deli a podobne, je mi z vas pane Petre k bliti a i kdyz je mi Fleda blizka a rada ji navstevuji, lide jako vy mi k mi vytvari jednoznacny odpor:)

  • Přesně, sežeňte někdo mobil na pana Kratochvíla a všichni mu budeme každý pátek a sobotu psát večer SMS dokud nezmění názor :)

  • Eve: Naopak. Tento pán zasedá v kulturní komisy v Krpoli.:)

  • Vojta Kaláb - LA sičák

    děcka, co podniknout abychom flédě pomohli? Což takhle se sejít ve 22 a udělat panu Kratochvílovi demokraticky zvolený bugr pod okny?

  • Kratochvíl má především v tom svým baráku vedle Flédy dvě herny… tak samozřejmě kultura krppole vypadat má, že…

  • OberFeldKurat von Konigsfeldt

    Tak zacnu chodit do nektere herny v okoli. Dam si triko navstevnik herny a v 22:06 zacnu rvat Liguuueeeeereeeeeeeeeeee!!! po 2 trech tydnech budou sousedi zadat obnoveni fledy at pres tuc tuc tuc neni slyset toho blba rvat :)

  • Pan Kratochvíl nikdy ve zmíněném domě vedle Flédy nebydlel, stejně tak jako není disident. Je prachsprostý zbabělý uprchlík, který se teď vydává za hrdinu. Jeho nastartovaná politická kariéra s sebou nese spoustu lží a podrazů jemu vlastních. Nájemci jeho domu i kolegové zastupitelé by mohli o jeho povaze psát romány. Ale nebylo by to pěkné čtení, to mi věřte. Tento člověk, který má plnou hubu boje za klid v Králově poli, má sám v domě, který sídlí vedle klubu Fléda ne jednu, ale hned dvě herny. Při upozornění, že není zrovna rozumné pronajímat tyto prostory různým balkánským i nebalkánským polomafiím řekl, že je mu jedno, kdo mu platí peníze.
    Kratochvíl je prostě prolhaý podrazník ne nepodobný komunistickým udavačům z doby nedávno minulé.

  • Fleda nepochopila, ze obalcicka by to to spravila

  • Možná by jen stačila tlustší obálečka do kapsičky pana Kratochvíle. Lidi.. jsme přece v Česku…

  • Nic proti smyslu článku, ale nevidím důvod srát se do důchodců. Nebo nějaký máte ?

    • Nebuďte takový vztahovačný, pane.
      To, že se krněnská radnice snaží o přerod Krna v metropoli důchodců, to není přece výrok zaměřený proti důchodcům.

      Důchodce je naopak třeba podporovat, protože je to populace, která má nejvyšší mortalitu a vzhledem k posouvání odchodu do důchodu jich bude rok od roku přibývat méně až nakonec už žádní důchodci nebudou. Proto je dobře, že krněnská metropole tolik usiluje o blaho a klid této ohrožené skupiny obyvatel, snaží se jim zajistit dostatek obchodních domů, lesy s dostupným parkováním a myslí i na zábavu zajištěním dostatku heren na roztočení zbývajících důchodů.

  • Já bydlela rok přímo naproti Flédě a nikdy mě žádný hluk nerušil. Bylo v noci sice rušno, ale bezpečno, pže také kvůli okolním hernám tam byly skoro pořád policejní hlídky. Nechápu, že někomu Fléda tak hrozně vadí.

  • Zrejme proto, ze VELKY PAN KRATOCHVIL nema do duchodu daleko, nebo jiz duchodce je, tak se snazi o mrtvolne ticho ve s vem okoli…chapu, ze do muzea tolik lidi nechodi a to na*ere, ze fleda se pokazde naplni a casto az presprilis…mozna bude lepsi, kdyz se budeme misto na Flede potloukat po ulicich v Brne a uzivat si venkovnich prostor pod okny spoluobcanu, mozna o to Kratochvilovi jde :-D

  • Nepřipomíná vám to nějakou dobu? Věty jako “Často tam vystupují podvratné živly z tohoto století a to dokonce i ze zhoubného západu”, “podávat podněty ke kulturní komisi v níž zasedal a své návrhy následně odvážně schvaloval”… co říct.. osobně do flédy nechodím protože poslouchám tekno a toho je tam pomálu.. chce se mi zvracet když se ale podívám na ten článek jak zewlák pan “Dlouhochvil” chce zrušit hluk, kvuli tomu chce zrušit klub, ale nedovolí klubu aby zrušil hluk.. o co mu teda vlastně jde? o to že přítomná zhoubná a prohnilá mládež se západními zvyky nevstává v sobotu v 5 hodin aby šla do fabriky k pásu?? svoboda mu očividně nic neříká je to prostě hnus.. přivázal bych ho na teknivalu ke 100kw soundwallu a nechal ho tam než by nezměnil svoje…nenene nechal bych ho tam dokud by nezdechl.. od takových zpátečníků je potřeba stát vyčistit!!

  • Proč prostě někdo přece jen otravovalo ostatním život hůř.

  • Třeba panu Katochvílovi skutečně “křivdíme” a on je pro Flédu…zajisté to bude člověk co má pochopení pro noční hrátky,když má v baráku dvě nonstop herny :c))))

    • Dvě herny v baráku? To je potom pán pokrytecký čuramedán! Mám kontakt na jeden odbor na krpoli, jak tam půjdeme projednávat, tak se schválně zeptám, co na pána říkají a taky si řeknu svůj názor.

  • František Sobotka

    Petice je fajn, dělat bordel pod okny v poslední fázi možná taky, ale to je až poslední řešení. Pojďme to napřed zkusit řešit na úrovni – je třeba jim vzít vítr z plachet a ukamenovat je argumenty.

    Podstatou je hluk, dobře, proč ne. Kde je zpráva hygienika, která říká, že naměřené hodnoty hluku uvnitř sousední budovy po 22 hodině překračují hygienický limit daný místní vyhláškou? Pokud je nepustil s decibelmetrem k sobě domů, nemohl nikdo měření provést, tudíž neexistuje zpráva, která by dokazovala, že naměřené hodnoty neodpovídají limitům, určeným vyhláškou. Zabývám se zvukem profesionálně mnoho let a dost pochybuji o tom, že provoz Flédy může mít navenek nějaký efekt (ne že by to někde nemohlo být slyšet, ale bude to na 99% vyhovovat limitům, které jsou v centru Brna, stejně jako v jiných větších městech, poměrně benevolentní). V Brně jsou podniky, které okolí sužují daleko větším hlukem a stejně se s tím nedá nic dělat, protože se pořád vejdou do limitů (např. hluk z buranské diskotéky Tres Gallos na Masarykove slyším k sobě domů při zavřených oknech… takových podniků je víc a tepou bez problémů do 5 do rána). Chci vidět tu zprávu (pochybuji, že nějaká vůbec existuje) a i kdyby, jsem schopen dokázat, že hluk vyhovuje limitům, pokud to tak bude, a že stížnost pana Kratochvíla je bezpředmětná, případně není problém zařídit zprávu soudního znalce, která bude tvrdit totéž, bude-li třeba.

    Kromě toho, odhlučnění Flédy může stěží stát 10 milionů, to by musela být polovina obvodových zdí ze skla. Jeidný větší problém snad může být zahrádka ve dvoře, ale i to se dá řešit efektivně a levněji. Pokud se ovšem neřeší jen vibrace způsobené velmi nízkými frekvencemi – v tom případě už se nejedná o “hluk” tak, jak je popsán ve vyhlášce, ale o zcela jinou klasifikaci, která má své odlišné limity. Další věc jsou korekce přípustných hladin na využití prostor – pokud je Fléda koncertní sál, korekce přípustného hluku jej zvýhodňuje o 10 dB, naopak pokud by v domě pana Kratochvíla byly nemocniční pokoje, korekce k pronikajícímu hluku dovnitř bude přísnější o 15 dB.

    Jsem toho názoru, že tento problém se dá řešit, stačí chtít. V případě zájmu o další informace nebo pomoc mě kontaktujte mailem frankie4Fs@gmail.com – s radostí se do toho pustím a rozsekám je argumenty, čísly a paragrafy.

    František Sobotka

    • Myslím si, že tady jde také o to jaký hluk způsobují lidé, kteří flédu opouští během noci. Bydlím v bytě naproti flédě a nemálokrát mě v noci probudili halasící lidé na ulici v rozmezí od 1 do 4.. a je to velice nepříjemné

      • Souhlasím, je to velice nepříjemné. Bydlím kousek od kolejí na Kohoutově ulici a bezpočtukrát mě v noci vzbudili zpívající studenti, když táhli ožralí z oslavy zkoušek. Žádám o zrušení jak kolejí, tak Mendelovy univerzity.

  • Já to náhodou chápu!
    Já když hraju na automatu, tak taky nejsem zvědavej na žádnej bugr od vedle!
    Možná by se do Flédy, když jí teď budou zavírat, vešla veliká ruleta. To by bylo príma! Gambleři když hrajou, tak je přece slyšet jen napjaté ticho. Krom občasných výbuchů radosti a pleskotu slziček štěstí, dopadajících na dlažbu.

  • Praha se vám směje

    CHA CHA CHA CHA CHA :D

    • Karel Dopekla

      Cítíme a Vámi. Tady už Ti samí Kratochvílové stejným způsobem zrušili Bunkr a mnoho dalších klubů.

  • František Sobotka

    Před chvílí jsem dostal mailem vyjádření pana Kratochvíla. Pro zachování úrovně diskuze se jej cítím povinen zveřejnit:

    “Vážený pane Sobotko,
    jsem ten výše zmíněný zločinec kultury Kratochvil, ten seschlý důchodce a největší škůdce kultury, jak se všude uvádí. Asi problém je v tom, že máte jenom jednostranné informace. Vůbec se necítím uražen, ani naštvaný, protože samozřejmě není pravdou, co se uvádí v textu předchozím. U nás v domě měření proběhlo, nikomu jsem v tom nebránil, hygiena naměřila překročené limity, ale ta stížnost, která vyvolala hlasování zastupitelstva o změně vyhlášky, nevyšla z u nás naměřené zvýšené hladiny hluku, ale z ulice Staňkovy, kde hygienici naměřili též vyšší, než je přípustná hladina a k tomu doložili petici občanů. Já, jak jsem se již zmínil v textech na facebooku, kde jsem našel vaši adresu, jsem hlasoval proti této změně vyhlášky, protože vím, že vyhláška nic neřeší.
    Krásný den.
    Kratochvil”

    Takže to vypadá, že měření proběhlo a problém byl v naměřených hodnotách v ulici Staňkova. Je tedy třeba zaměřit se tímto směrem, zjisitit výsledek zprávy, metodiku měření a především místo a okolnosti (tyto jsou nejsnáze napadnutelné – nedá se měřit na ulici, musí to být u někoho v bytě, po určitý čas, opakovaně a za dalších splněných podmínek). Pokud se podaří vyvrátit výsledek měření nebo provést nové měření, dokazující opak a doloží se k tomu petice pro zachování Flédy s několikanásobně větším počtem podpisů, může se s tím ještě něco dělat. Další věc, co se mi nezdá, je přijetí vyhlášky jako takové – pokaždé když dojde někde k překročení hodnot, vydá se vyhláška, která mění možnosti podnikání v dané lokalitě? Je to v pořádku? Nemá se toto řešit správním řízením, v němž může být udělena pokuta? Je možné zakázat činnost tak zásadního kulturního zařízení na základě překročení limitů hluku a několika podpisů?

    • podle mě se dá jen pozastavit činnost dokud se problém nevyřeší, ale zakázat ne

    • pokud je mi známo, chystá fléda na léto odhlučnění.
      pokud jde o hluk před flédou, asi by se zde mělo angažovat také město. pokud občanům hluk vadí, volat městapo ke zjednání pořádku. pokud však pan kratochvil pronajímá ve svém domě dvě nonstop herny, nelze se asi domnívat, že její návštěvníci se poté, co se zbaví všech peněz, které přinesli, v klidu rozloučí a odjedou v poklidu domů…

  • Ondřej Kolbaba

    Příjde mi, jako kdyby ten článek psal šedivej, nudící se důchodce, co nám mladým závidí to, že máme svoje místa, kam se chodíme bavit po svým—- serou mě lidi jakou je autor a jako je Kratochvíl… Jejich jednání je sobecké

  • Tomáš Menoušek

    Proč se člověk, který má rád svůj klid, nastěhoval do ulice kde je klub Fléda :) Co tady bylo dřív ?

  • Ivana Rusková

    Na tyhle snahy zavřít Flédu se opravdu nedá nic říct. Všechny kteří tady touží po přestěhování bych ráda upozornila, že Fléda je legendární mimo jiné i pro své umístění poblíž centra a snadnou dostupnost hromadnou dopravou. Pokud máte opravdu velký problém, přestěhujte se a nesnažte se zničit jednu z mála věcí, která v Brně funguje.

  • Ondřej Doležal

    My máme malý klub, který sice nezavřeme, ale museli jsme přestat dělat kapely, i když hráli na hranici slyšitelnosti. Akce loni navštívilo 5000 lidí, kteří ruší 2 lidi nad klubem… asi začneme promítat diáky

  • Pokud pan Kratochvíl posílá kontroly na Flédu, proč mu to majitelé stejnou měrou neoplatí? Finanční úřad na jeho herny! Nebo si myslíte, že takový podnik odvádí poctivě daně? :)

  • Ted jsem si přečetl, že je pronajímá.. tak kontroly proti tomu nic nezmůžou.. proti sviním ale dobré chování nezabere.. navrhoval bych dva silné týpky, aby mu pohladili vlásky a vysvetlili, že Fléda je jeden z nejzásadnějších multižánrových klubů v České republice, a že pokud něco zavírat a omezovat, tak právě herny.. a pokud Pán Kratochvíl založil Muzeum českého a slovenského exilu a takovou iniciativu proti Flédě opravdu dělá, mě by se stydět.. a to jsem studoval historii, takže alespoň sporadicky tuším, že by se těm uctěným v jeho muzeu z Pána Kratochvíla udělalo mdlo..

  • Do PRDELE ja mam uz plne zuby s tich posranych Brněnských důchodců co nám tady všechno zajebávaj. měla se postavit sjezdovka ve Wilsnovom lese nejde to zaejbany důchodci, měla se postavit Wakeboardova dráha na přehrade NEJDE TO zajebany důchodci, Zrušit FLEEDU proč ne ZAJEBANY DůCHODCI BěŽte všichni na vesnicu balíci zasrani a dejte pokoj městu pokud chcete klid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jak to tak čtu, většina zdejších přispěvatelů má za to, že má právo rušit ze spaní jiné. A na vině jsou ti rušení, protože si našli bydlení poblíž zmíněného klubu. Zajímavá logika. To se teď vyučuje na Filozofické fakultě MU nebo snad na VUT?

    • Možná si ten článej nejdřív přečti pořádně…

    • taky na to čučím. Jakoby tady byla nějaká doktrína kultury, která představuje něco vyššího než právo jedince na nerušené soukromí. Žádné věcné argument, pořád dokola jen nějaké hrdinské jedůvky zacílené na p.Kratochvíla, kterýho teda neznám. Takové dost pubertální mi to příjde…a ty srovnání s Plastikama apod. to už mi příjde úplně mimo. To už je na facku…

  • apagenius

    Děti se učí demokracii a svobodě prapodivným způsobem: debilně se zeptá, kdo byl dříve, jestli Fléda, nebo nájemníci/majitelé bytů. Další pomatenec se diví, že dunění je slyšet i jinde než přímo v šatně Flédy, jiný dokonce by panu Kratochvilovi, který může dokázat, že neinicioval omezení provozu, namlel držku. Obecně: nikdo vám nebrání bavit se jak chcete, nikdo nám nemůže zabránit, abychom udrželi ticho v noci jakýmkoliv prostředkem! Takže: čím větší dement, tím více řevu, a omezení jejího provozu považuji za nejlepší příspěvek k kultuře a vzdělání Krna i všech ostatních měst. Prostě v deset půjdete domů/na kolej a budete si číst, povídat si, poslouchat ve sluchátkách dunění a bude to. Ti, kteří číst neumějí, domů se jim nechce a chtějí řvát mají možnost se realisovat v Kroměříži… Pro milovníky silných řečí: nedal, konópku, nedal, nemáš na to!

    • je to Brno a ne Krno ! A nevím kolik je ti let, ale když si byl v našem věku dělal si to stejné .. my se chcem bavit ! jak dlouho se nám bude chtít ;) a ne že půjdeme domů v 10 hodin jak mazánci a budem si číst ;) to teda fakt nečekej … jsou to jen důchodci co si stěžují … a všichni, kterým se nelíbí naše hudba .. sorry, ale každej nemá rád dechovky .. a jediná možnost jak si tu hudbu vychutnat naplno je tam .. proč tak všem strašně vadí Fléda ? Co třeba XXL ? 14ti letí se můžou ožírat a dělat bordel a my ne ? trochu spravedlnosti ;)

    • Nechci se zastávat jedinců, kteří by někoho rovnou mlátili a podobně, ale na vaši otázku, jestli byla dřív Fléda nebo nájemníci vám můžu citovat z historie tohoto místa:

      Historie Flédy, jako brněnského kulturního stánku, se datuje již od roku 1911. Jeho původní podobou byl Brüner Fledermause, obdoba kabaretu Wiener Fledermause. Z jeho bohaté historie stačí za zmínku, že jako například první zařízení v Brně se zde hrál jazz. V 70. a 80. letech byl prostor přestavěn na televizní studio, všem známý Netopýr. Moderní dějiny se datují od roku 2000, kdy mezi původními majiteli (restituenti po zakladateli) a Českou televizí, skončila nájemní smlouva.

      Nevím od kdy vlastní sousední dům pan Kratochvíl, ale těžko bude v sousedství bydlet někdo, kdo pamatuje rok 1911.

  • Já bych vám řekla kam s takovým Kratochvílem!
    Že ožralci chodí a dělají bordel v těch hernách to už je něco jinýho ! Jen nemá rád naši hudbu a asi závidí, že si nemůže jít zapařit taky nebo nevim ! Ať se odstěhuje,když mu to tak vadí … ! Do teď byl celekem klid, když už to začalo, tak se snaží Fléda udělat pro to něco .. chce do toho vrazit 10 000 000 na odzvučení a on je arogantně nepustí k prostorům, aby si mohli něco změřit ? Starej k…t ! Myslím, že mladí a všichni co tam rádi chodí udělají hodně pro to, aby se to nezavřelo ! A taky doufám, že “nám” to výjde ! budem bojovat ! :)

  • Všichni ti, kdo v noci dělají bugr na ulici, by se možná mohli zkusit nejdřív zamyslet nad tím, jestli by na to byli sami každý den zvědaví, kdyby bydleli hned vedle. Nejen jako důchodci, ale třeba jako rodina s dětmi nebo kdokoliv, kdo vstává do práce. Možná by stačilo trochu respektu k okolí a bylo by po problému. Jinak sama chodím ráda na koncerty a podobné opatření bylo v Praze v Akropoli už dávno a neznamenalo to, že by byl zrušenej klub, jenom živá hudba končila v deset.

  • Nemyslím si, že bychom tady měli obviňovat pana Kratochvíla a vycházet přitom jen z informací v článku, který byl napsán nedůvěryhodným autorem. Chápu jak studenty, že se chtějí bavit po náročných zkouškách a trochu “vypnout”, tak chápu i obyvatele okolních bytů. Nicméně to se přece dá řešit úplně jednoduše – zavedením většího počtu policejních hlídek po 22.00. Mimochodem nedivím se, že autor nezveřejnil ani své jméno (pochybuju že to uvedené je pravé). Nebo se spíše nějak chtěl pomstít panu Kratochvílovi, protože to nevypadá, že ten by byl nějak zainteresován v boji proti Flédě. Navíc ten článek vyznívá jako nějáký vtip. Přece ten článek nemůže brát nikdo vážně jako nějáký základ a seriózní zdroj informací…

  • Kratochvil Jan

    Autor textu: Kratochvil
    Stará demokracie či demokracie očima Stary

    Tož, u nás v Krně, je všechno jinak. Nějak jsme zapomněli, že nejsou jen důchodci, ale i mladí lidé, kteří občas večer potřebují ulehnout do postele, kde si odpočinou a soustředí se na přednášky druhý den na univerzitě. A do tohoto všeho žití vstupuje železná petlice v Krně na prastarý hudební klub Fléda.
    Něco k historii tohoto klubu, jehož tradici si přisvojuje jakýsi sice věkově mladý, ale jinak starý Stara. Klub vznikl v 1. republice jako sál s veselými děvčaty z původního pivovaru, který patřil předkům naší rodiny a tuto část, kde je dnes Fléda, z důvodu těžké ekonomické situace prodali kolem roku 1928 pozdějším provozovatelům tančírny. Nejlepší období klubu bylo v 70. letech, kdy ještě starý Stara byl na houbách a v Brně žil úžasný komediant a milovník kultury pan Černík, později i dříve působící v divadle Večerním Brně. Tento klub byl velice oblíbený v Brně, ne v Krně, a proto generace přede mnou tento klub velmi ráda navštěvovala a milovala. Před 10 lety snad, možná i dříve, se Fléda opět otevřela, ovšem dle informace stavebního úřadu jako kino. Když jsem později zjistil, že je to hudební klub, bylo to pro mě sice příjemné zjištění, ale spojené se ztraceným časem. Jak to tak v Krně bývá, sešel jsem se s provozovatelem s prosbou, že nám praskají ve dvorním traktu stěny a skla v oknech díky otřesům způsobeným naplno spuštěnými reprobednami namířenými na naši stěnu domu. Abych ozřejmil tento technický problém, připomenu opět historii budovy a klubu. Vzhledem k tomu, že oba dva domy byly jeden dům, tj. pivovar, není bohužel mezi místnostmi štítová zeď, ale jen jednoduchá rozdělující příčka. Proto též veškeré zvuky a hluky tyto stěny přenáší lehce, a to nejenom v Krně, ale i v jiných městech. Pan Stara plný úsměvů a optimismu řekl – no jo, všechno se zajistí – odhlučníme, dodáme, zajistíme, žádný problém. Tyto výroky z jeho úst vyzněly asi kolem roku 2007. Sešli jsme se s vlastníky nemovitosti u našeho právníka, kde jsme si jasně dohodli pravidla a tak, jak to bývá v Krně, zůstalo jen u dohody. Pan Stara se pak vždycky tvářil, když jsme se potkali, jo, jo, už to bude. A to od té doby uplynulo asi 5 roků. Jeho předchůdce, který klub provozoval před ním, slíbil to stejné. Avšak zůstaňme u slibů, jsme v zemi, kdy všichni slibují. Odstraníme korupci, budete se mít dobře, bla, bla, bla. Kdyby nedošlo k tomu, že jsem se dostal do zastupitelstva ÚMČ Králova Pole, asi bych nikdy tento problém neřešil na této úrovni. Ale stal jsem se zastupitelem a reakce voličů mě donutily, abych podal žádost na ÚMČ o řešení problému souvisejícího s hlukem na Flédě a nepořádkem kolem. Obyvatelé okolních domů se léta pokoušeli podávat stížnosti na ÚMČ – bez výsledku. Není ovšem pravdou, že bych někdy telefonoval udání na Městskou policii, jak se po Krně šíří z úst lhářů a patlalů. Mluvil jsem jednou s ředitelem Městské policie jako zastupitel a byl jsem informován, že Městská policie tento problém již roky řeší. Požádal jsem hygienu o změření hluku v našem domě. Tato hluk změřila a naměřila nadlimitní hodnoty. Ovšem, opět musím poznamenat, že toto nebylo důvodem k přijetí městské vyhlášky, pro kterou jsem mimochodem nehlasoval, vědom si toho, že vyhláška nic nezmění, že to je věcí dobré vůle toho, kdo tento problém dělá. Hlasování na ÚMČ nebylo vyvoláno mou stížností, ale stížností občanů z přilehlých ulic. Ale jak to v Krně bývá, nakonec všechno spadlo na mě. Vím, že to dopadne tak, že slibovač bude slibovat a vyzývat mladé lidi, aby protestovali proti ničiteli kultury Kratochvilovi, uvádět nesmyslná ekonomická data o desetimilionových nákladech na odhlučnění. No, nevím, nevím. Asi bych být mladým člověkem zvážil obě dvě pravdy. To znamená i pravdu televizního šotu, který je přiložen v útoku na ŽítBrno, byl také na objednávku. Nikdy jsem nebyl nepřítelem kultury, celý život kulturu žiji. Již Jan Werich říkal, že někteří lidé se narodí staří a někteří osmdesátníci jsou mnohem mladší, než tito Starové.

  • I ten šot že byl na objednávku? No toto… Proč jen jsou všichni proti “chudákovi” panu Kratochvílovi?

    • Kratochvil Jan

      asi je potreba se na ten sot poradne podivat.pravnik se tam snazi vec ukazat v pravem svetle a neni mu dan prostor.
      JK

  • nawratill

    Vazeni, udivuje me, ze leta Fleda nikomu nijak zvlast nevadila, a ted proste prijde jeden s tim, ze je tam kraval a rozhodne se toto kulturni stredisko, ktere je dostupne a urcene vsem, kdo se aspon trochu zajimaji o kulturu, odstranit. Dotycny by se mel zamyslet sam nad sebou. Fleda k Brnu neodmyslitelne patri, tak jako Petrin k Praze.

    • Fléda vadí už několik let všem v jejím okolí. Jistou dobu byl klid – k tomu napomohla i výměna oken. Ale během posledních let se hluk a vibrace značně zvýšili. Nevím proč někteří radí stupidní doporučení přestěhovat se. Fléda by nikomu nevadila, kdyby začala řešit problém s hlukem. Ale oni to u baráku nemají, tak proč by je to mělo zajímat. Doufám, že za jejich ignoraci jim ten klub zavřou!!! Pokud jde o měření je těžké se domluvit, když má Fléda vše podplacné!!

      • A nějaké důkazy o podplácení máte nebo prostě jen melete hovna za účelem zdiskreditovat Flédu?

  • Město nechce Flédu zavřít.Ani zakázat hudební produkci. To jen provozovatel Flédy nafukuje nesmyslnou bublinu a útočí, protože se mu nechce investovat do zvukové izolace. Pakliže je Fléda nejnavštěvovanější klub v Brně, pak na vstupném a na barech na to přece musí vydělat. Jenže kdo chce víc, nemá nic. Tenhle dětinský humbuk okolo jistě žádné konstruktivní řešení nepřinese. To by si měli všichni zúčastnění uvědomit

    • Udělej si finanční rozbor. Dej si dohromady zisky a náklady. NEZAPOMEŇ NA NIC. Zjisti si kolik a jaké honoráře si kapely berou a jak ochotně sleví ze svých finančních nároků, když dojde o 200 lidí méně než provozovatel potřebuje. Ono totiž, když příjde při 500kč/lístek o 200 lidí méně, tak musíš na baru VYDĚLAT ( OBRAT minus ABSOLUTNĚ ÚPLNĚ A DOKONALE VŠECHNY NÁKLADY KLUBU ) 100 000,- peněz.
      A teď se ukaž barový ekonome :-)

Leave a Reply


Další zprávy

  • Hlavní článek Otevřenost Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Když jde o zájmy města, musí jít osobní preference stranou. Hnutí Žít Brno se proto jednoznačně přidává na stranu profesorů a docentů Fakulty architektury VUT, kteří odmítají, aby se děkanem stal buran, který zastává alternativní názory. Jak správně konstatuje Ivan Ruller či Josef Chybík, jmenováním Rostislava Koryčánka by se mohly přerušit dobré vztahy mezi městem Brnem a fakultou a architekt Petr Pelčák by mohl přijít o zakázky, které od města dostává. Tomu je potřeba zabránit za každou cenu Lidé z [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    Tentokrát se diskuze uskuteční v Café Paradigma na Marešové 8 (za FSS), ve středu 11. června od 18 hodin. Otevřenost má být dle Marušky Z. jedna z “verbálních priorit” města Brna, ale jak víme, město Brno si naopak zakládá na tom, že utajuje i územní plán, jak dokládá legendární projekt Odboru územního chaosu a destrukce, N.E.P.O.V.Í.M. Vytáhnout smlouvy z městských firem trvá roky, o proaktivním zveřejňování si můžeme nechat leda zdát. Účast nikým nevolené veřejnosti na tvorbě územního plánu či [...]

    Čti dál →
  • Ekonomika Hlavní článek Rozvoj Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    V dnešní rozpočtově nelehké době je potřeba šetřit, kde se dá. To si uvědomují dokonce i v Černovicích a proto se snaží přicházet s novými a neotřelými nápady, kde přijít k nějaké té koruně. Na přelomu roku tak ušetřili zbavením se dvou nepohodlných radních, letos plánují prodat černovickou pískovnu. Média jsou k Černovicím nespravedlivá. Pokud už o této malebné čtvrti píší, je to buď v souvislosti s Psychiatrickou nemocnicí, nebo jde o křivé nařčení z lumpáren. Ať už jde o [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Do voleb zbývá zase o týden míň, proto je čas na další diskuzní téma. Tentokrát se podíváme na proslulé brněnské územní plánování, které pod patronací Ladi Macky a Mgr. Kateřiny Leopoldové z Odboru územního chaosu a destrukce nabývá dost apokalyptických podob. Debata proběhne ve středu 28. května od 18 hodin v Eleven clubu na Dominikánské 11. “Brno, jediný vtip, ve kterém lze bydlet”, je sice moc príma, pokud se však bude město urbanisticky vyvíjet tak, jak Macek s Leopoldovou plánují [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Jedním slovem: Takurčitě! Podrobně: Jak vypadá územní plánovaní v Brně, všichni víme. Útvar hlavního architekta byl před mnoha a mnoha lety zrušen, obsahově příbuznou funkci dnes zastává Kateřina Leopoldová, šéfka odboru, jemuž nikdo neřekne jinak než Odbor územního chaosu a destrukce. Leopoldová razí tezi, že na OUPRu (ve skutečnosti odbor územního plánování a rozvoje) není místo pro odbornost a architekturu, že zdejší zaměstnanci jsou pouhými úředníky s razítkem. Všechny, kteří kdy nesouhlasili s nějakým hypermarketem a snažili se dodržovat územní [...]

    Čti dál →
  • Bezpečnost Hlavní článek Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Poslední dobou nám chodí různé maily – v mnoha z nich se nás lidé ptají, proč chodí bílí do vězení na 10 let a Romové jen na dva, proč mají Romové vyšší příspěvky než Češi atakdále… Jsme si vědomi, že se v tomto tématu nemůžeme poměřovat s nejoblíbenějším českým politikem, Tomiem Okamurou, který si téma Romů zvolil z ryze populistických důvodů, a pokud by v české společnosti obdobně rezonovalo například téma ženské obřízky, tak by se na billboardu vyfotil s [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Portál primátora Radnice Rozvoj Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    (Aktualizace 14.4.2014) Chceme tímto poděkovat nejlepšímu Primátorovi, Bc. Romanu Onderkovi, za jeho dlouhodobý přínos pro rozvoj našeho města v duchu populárních kolotočářských tradic. Dlouhodobě nehledí na módní zájmy a potřeby obyvatel, ale koncepčně plánuje a buduje. Před rokem a půl jsme napsali, že AUpark bude postaven za jakýchkoli okolností a naše predikce se naplnila. Uprostřed ničeho vyroste obrovská tržnice a Krno se může těšit na další, tolik populární, dopravní kolaps – tentokrát na ulicích Opuštěná a Zvonařka. Magistrát podporuje lokální [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Jak jsme zjišťovali, jak fungují městské firmy. Brněnské městské firmy stále smlouvy neposkytují. Ke smlouvám na opravu ulice Milady Horákové, rekonstrukci Riviéry či na SMS jízdenky se nelze dostat. Brno, 8. 4. 2014 – V rámci přípravy na úlohu zastupitelů jsme se chtěli zorientovat v tom, jak fungují městské firmy. První test byl, jak poskytují informace. Výsledek je tragický. 19 dnů po odeslání žádosti informaci máme smlouvy od pouhých tří městských firem, Lesy města Brna nás poslaly k nahlédnutí do [...]

    Čti dál →