Tajný projev premiéra Nečase k vyhazovu ministra Pospíšila

27. 6. 2012 11.59 67 komentářů

Sdílej tento článek

Autor:

Nálepky:

Naší redakci se podařilo díky práci našich oblíbených hackerů získat původní projev premiéra Nečase, zdůvodňující vyhození ministra spravedlnosti, Jiřího Pospíšila. Výjimečně tedy přinášíme text, který se našeho města absolutně nijak netýká.

Vážené dámy, milí pánové,

jako předseda nejlepší vlády rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci, jsem byl nucen odvolat ministra spravedlnosti, Jiřího Pospíšila. Jeho činnost na ministerstvu spravedlnosti dlouhodobě demoralizovala nejen vládu, ale i vedení mnoha měst a krajů. Díky jeho práci získal lecjaký státní zastupitel nebo nikým nevolený policejní plukovník pocit, že si může dělat co chce. Ještě bych překousl, že došlo k zatčení Davida Ratha, z kterého se tak stala oběť podobná Miladě Horákové nebo Julii Tymošenkové.

Málokdo si ale uvědomuje, že státních peněz ubývá a evropské fondy jsou zablokovány. Začíná být čím dál obtížnější získat obvyklou provizi 20% z každé veřejné zakázky, na kterou máme coby vámi zvolení zástupci přirozený nárok. V poslední době však bohužel dochází ke kriminalizaci této politické činnosti, což lze považovat za jednoznačný útok na demokracii. Nebo aspoň na tu českou demokracii.

Dnes se zlovolná policie domáhá Vlasty Parkanové, která přitom ani neví, že někdy nějaké ministerstvo řídila. Kdo to bude zítra? Nejlepší ministr financí východní Evropy a odhodlaný obhájce hazardní mafie, Miroslav Kalousek? Nebo nejlegračnější loutka jihočeského kmotra Dlouhého, ministr Martin Kuba? Nebo snad mocný jihomoravský hateman, Michal Hašek? Takhle bych tady mohl jmenovat klidně celý den a to by určitě nikdo nechtěl.

Pan Pospíšil se bohužel odklonil od naší konzervativní stranické linie, jejímž cílem je nic neměnit a hlavně nic neřešit. Tak to definoval vrchní ideolog naší strany, pan Pavel Drobil, kterého si možná pamatujete coby nejlepšího ministra životního prostředí všech dob. Jsem moc rád, že prezident Klaus pochopil vážnost situace a na rozdíl od situace s odsouzeným korupčníkem Vítem Bártou, neváhal ani vteřinu a odvolání pana Pospíšila okamžitě podepsal.

Pevně věřím, že se podaří stabilizovat celou situaci a vrátit na vrchní státní zastupitelství pana Rampulu, který měl úžasný cit pro to, kdo se vyšetřovat může a koho se naopak vyšetřování netýká. Nápad pana Pospíšila instalovat na tuto pozici paní Bradáčovou totiž nevěstil nic pěkného. Naštěstí to byl jeho poslední nápad. Pevně věřím, že občany České republiky můj krok uklidnil a nebudou se rozrušovat planými nadějemi na nějakou změnu.

Boj proti korupci, pod heslem padni komu padni, samozřejmě pokračuje. Minimálně v Německu nebo v Dánsku.

Děkuji za pozornost.

67 Komentářů

  • Úžasně napsaný. :-)

  • Výborně napsaný! Nejvíc k smíchu na tom je bohužel to, že je to celý pravda :-(

    • a koho teda? nejakou dalsi stranu cistych cestnych lidi, kteri pristanou z Mesice? Politici nejsou ku..y, to jsme my vsichni.
      Zdani opravar pracek tisicovku, co jste mu dal a on vam dal rdoby doklad? Kadernice? Vycepni? Bezte na jakoukoli stavbu, zahradu, 60 procent lidi je tam nacerno nebo schwarz system…Radsi piste NEVOLTE, nikoho jineho nez grazly volit nelze, jeikoz jsou takovi, jaci jsme my…jo a sem z Prg, tak snad mohu tu psat…

      • Beru že VV jsou naivní amatéři … ale stejně máme aspoň nového policejního ředitele, a nejvyššího státního zástupce … a to bylo krokem v před … lepší než smrádek a teploučko od ODS+ČSSD

      • Tak, tak… Kdo nekrade málo, krade hodně… :-) ))

      • To je tak trapny, furt se dovolavat, koho mame volit, kdyz ne tyhle svine? No jasne volte tyhle svine dal, pane vy jste kreten … a neberte to jako nadavku, ale jako diagnozu. Mensich stran, tu mame cca 20. 100% deleno 20ti je 5%, onech 5% ktere brani dostat se obycejnym lidem k moznosti kontrolovat ty u kormidla.

        Obcane probudte se a prstante volit ODS, CSSD, TOP, VV, jsou to zmrdi a bejvali komunisti a StBaci, pirpadne jejich potomci

        • a tech 95 procent je naprosto slusnych a nezkorumpovanych? Neni, jen nedostali sanci.Neni to o stranach o kterych jsem ani nepsal, ale o lidech, prijde mi smesna predtava, ze v ODS jsou kmotri, v CSSD tunelari fondu EU atd. Az nekdo z tech vasich novych stran se dostane k moci, bude krast take, pane, protoze prilezitost dela zlodeje, ale to pak budete volit nove strany…

          • Pánove, dnes už se najdou lidé, kterým jde o to něco zlepšit, ale nevím jestli se najdou ve stávajících stranách, které každý chápe spíš jako žebřík k moci a penězům. Já budu volit rozhodně Piráty, nejen pro jejich nadšení a reálné vize, jak stávající stav velmi rychle zlepšit formou transparence, ale hlavně proto, že internet je skutečně bojiště nového tisíciletí a musí zůstat nezávislý. To vím jistě.

            • Já půjdu taky do Pirátů – je to jediný možný protipól a alternativa k tomu xindlu, který u nás momentálně točí vládním kormidlem.. Horší už to snad ani být nemůže – a Piráti jsou, teda aspoň pro mě, ideální volbou… Honza.

            • Jj Piráty už volím druhé volby, věřím, že mladí a inteligentní lidé dokáží víc než staří a vyučení zloději ve všech déle fungujících stranách, kterým jde jen o to, zabezpečit sebe a žít si jako páni. Pryč s nimi.

              • Moje řeč !!!! ,o)

              • taky je nebudu volit poprvé, ale až teď má cenu o nich mluvit, před minulýma volbama se lidé smáli :) Stejnětak jako se lidé před dvěma lety smáli, když někdo začal mluvit o morálce nebo duchovnu.. Věci se mění a proto začínám být optimistou, byť se zdá, že český lid potřebuje opravdu pořádně postrčit aby se probudil z letargie :)

        • No jasně volte nové strany jako byly TOP09 nebo VV. A dočkáte se stejného svinstva, jaké připravily tyhle dvě nové tlupy podvodníků. Volte strany, které budou hájit zájmy občanů. A které to nedělají pouhými slovy (jako na př. VV měly před volbami plnou hubu řečí o boji s dinosaury, ale bojovaly s nimi tak, že se s nimi spojily ještě v den voleb). Zájmy občanů nebude hájit žádné pravicová nebo neoliberální strana. Ty tu jsou a budou vždy pracovat pro někoho jiného, nikdy ne pro občana. Tak jak to předvádějí už více než dvacet let. A hlavně: nenechat se zmatlat lživou propagandou pravicových medií, včetně na př. veřejnoprávní ČT.

          • nove strany jako TOP09? novou stranou bych chapal nove lidi, ne Kalouska z KDU. A ze jsou VV populisticka partaj si mohl vsimnout kazdy, kdyz pred volbama jejich bojuvky vyhaneli bezdaky z parku (dokonce i v te vasi telince to rikali).
            Volba mensich – novych – stran muze ledacos zachranit, jen si musite hlidat, jestli ona nova strana neni novy projekt starych zmrdu.

        • Ano, malých stran je docela dost, ale chce to přestat lamentovat a začít číst jejich programy, začít se zajímat, kdo jsou ti lidi a začít se zodpovědně připravovat na další volby!
          KAŽDÝ MUSÍME ZAČÍT U SEBE A NĚCO PRO TO UDĚLAT, ABY BYLO LÉPE, TŘEBA TO, ŽE VĚNUJI SVŮJ ČAS A ENERGII K SEZNÁMENÍ SE S JINÝMI STRANAMI NA NAŠEM POLITICKÉM TRHU!!!!!
          A věřím, že existují!!!! A nenechat se rozhodit či vystrašit scénáři typu, že se hlasy tříští a pod.
          A pak se pánové Klausové a Sobotkové budou divit, jak jim mizí procenta . . . .

          • Naprosto souhlasím, začít od sebe je nejdůležitější.. Ono totiž můžeme nadávat co to máme za politiky a média, ale pokud sami tolerujeme bezohlednost ve svém okolí a z pohodlnosti ustupujeme agresivnějším, tak se nedá divit, že v politice je pokrytectví jen umocněno tím, že tam jde o velké peníze a vliv. Jde jen o to jak naložíme se svojí svobodnou vůlí, to není a nesmí být o žádné pomstě těm, kteří nás obelhali.

      • He he he, lidé co přistanou z měsíce, joo Miluju film Iron Sky, aspoň by tu byl nějakej řád :D :D :D

      • pAVLE, slušní lidé ještě nevymřeli, veř tomu!!!!

    • Je nutné změnit volební systém tak, abychom mohli volit konkrétního zástupce ze svého středu. Někoho, koho známe. NE STRANY. Rozdělme Česko na 281 volebních obvodů a volme lidi ze svého okolí. Druhá věc musí následovat a to je odvolatelnost poslance.

      • To je zase kec. Teď volíme taky konkrétní lidi, kroužkujeme, koho chceme. Že někdo ze středu obce XYZ nekandiduje, už je jiný problém.
        A proč 281 obvodů? Proč ne třeba 2810 nebo 28100?

    • přesně tak….je mi velice líto lidí, kteří na to skočili:-)

  • takové trochu smutné ROFL

  • Stando, opět výborné! Ale je to reálně fakt k pláči …

  • ale sedí jako prdel na nočník.

  • PERFEKTNÍ!!!!

  • Tomu nevěřim, šlo hlavně o to, že včera večer pan Pospíšil vyhrál na panem Nečasem v pokru;)

  • Hele nedělejte z Pospíšila mučedníka. Je pravda, že způsob odvolání a načasování je poněkud nestandardní, ale stejně tak je pravda, že Pospíšil, byť byl u veřejnosti docela populární figurka a mohl budit dojem, že měl nějakou zásadní zásluhu na kauzách jako je zatčení Ratha, především je docela neschopný manažer, který svůj resort nezvládal, a došlo k evidentnímu zhoršení fungování skoro všeho, co je s justicí spojené. Stačí se zeptat někoho, kdo v oboru pracuje.

    • Magdaléna

      To je ten problém, kdyby ho odvolal z tohoto důvdou, budiž… Ale takto to nebylo, že? Neschopnost ministra přece nikomu nevadí… A to je ten problém.

    • Hurá. Konečně rozumný názor. Už jsem měla pocit, že se všichni pomátli. (V jisté diskuzi ho chce nějaký trotl za prezidenta:-)))). Když Pospíšil navrhoval propustit skoro polovinu vězňů, málem ho kamenovali. Když navrhl brát řidičáky za alimenty, byl to taky rachot. A teď ho ti stejní hrozně litují, ale nikdo z nich ani omylem nezaregistroval, jaký to byl ve svém rezortu břídil…

      • .. tak toje trapne, je to po dlouhe dobe v cele MS pravnik! Ostatni ministri nejsou odbornici ve svem oboru, jsou to politici co lzou a kradou.

        Prestante volit tyhle svine, volte Cibulku, jedineho politickeho vezne, ktery vam to davno a davno v TV rikal a meli jste ho za blazna, ted to vidite. Je to kriminalni stat v nemz vladnou byvali komunisti, rozvedcici a jejich potomci.

    • Opravdu jsi z Prahy? Řekla bych spíš z okresu Karviná…

  • Myslím že pravý důvod někde vyštrachali novináři, prý byl odvolán proto, že chtěl na vězeňství navíc jednu miliardu korun proto, aby to tam politici měli hezký.

  • No hezkypěkně. :) K popukání to sice vzhledem k reálným okolnostem není, ale nadhled – ten se nám teď bude hodit.
    Asi nejsem jediný, kdo si všiml paralely, kdy je Pospíšil odejit těsně předtím, než by jeho resort mohl dát přes prsty politikům vládnoucí strany. Opozice i koalice symbolicky potrestána, body nasbírány, šup zpátky do bezpečných vod!

  • Tady je skloňováno jméno Pospíšil, ale podstatnější je jméno Nečas. Do nynějška se tvářící jako slušný politik, ale teď soudruh Nečas ukázal, že Organizaci Demokratických Stalinistů si rozvracet nenechá. Soudruh Filip asi puká závistí… A rožnovské hodiny smutně bijů…

  • Nejsmutnější a nejnebezpečnější je skutečné vznikání totality bohatých, kteří ovládají ty politické kreatury.
    …fuj, je to hnus… pozor!!! VŘSR v dohledu.

  • Přesně ve stylu pana Nečase. Velmi zajímavý proslov , který dojal 99% občanů ČR.

  • Velmi zajímavý proslov, který dojal 99% občanů ČR.

  • Co dodat. Snad jen to, že se raději odstěhuji. Protože, ať zvolíte kohokoliv tak peníze jsou mocné. Stačí v této “chudé” době zamávat nějakým obnosem který z principu nezávislosti neodmítnete a už jste tam. Takže, když oni nebudou jiní a nebudu si moci vybrat, tak se prostě odstěhuji. Táhnu do Kanady… Jak se říká, když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře… Kdo jede se mnou?

  • No, vzhledem k naprosto příšerný gramatice by to fakt mohlo pocházet z vlády … Mimochodem nevíte, kde sehnat trička s nápisem “Stydím se za svého premiéra”?

  • Chcete si přečíst pravdu?
    Tak tady je:
    Nečas byl Bruselem vyzván ,aby učinil kroky proti rozkrádání peněz z EU, a
    potom ihned odstoupil a podal demisi vlády. Vysílání BBC.

    “Nečas byl v Bruselu vyzván, aby učinil opatření proti rozkrádání dotací z
    EU a následně ihned odstoupil. A oč jde.
    Že ODS má kolem sebe stovky umělých firem, které jsou založeny za účelem
    organizovaného rozkrádání dotací z Evropské unie a praní špinavých peněz.
    Tyto firmy jsou vládními úředníky vybírány jakoby ve výběrovém řízení a pak
    jim vláda zaplatí výstavbu infrastruktury, budov, opravy nemovitostí, nákupy
    aut a IT technologií atd. Že skutečnou práci odvádí subdodavatel, zaběhlá
    firma s historií. Zmanipulované kontroly MF následně podpoří proplacení
    výdajů Bruselem. Vítězné firmy si účtují násobné ceny, než například v
    Německu. A poté, co Němci toto zjistili a tajné služby potvrdily návaznost
    ODS na tyto firmy a inkaso provizí za udělení státní zakázky, okamžitě
    prohlásili, že odmítají posílat do ČR peníze. Dokud u moci budou lidé Petra
    Nečase a Miroslava Kalouska, kteří mají na svědomí několik desítek miliard
    korun, uvízlých na soukromých účtech politiků ODS a dalších stran a
    představitelů těchto firem.
    EK tedy vysílá do ČR dva komisaře, aby vyzvala Nečase k odstoupení vlády a
    zajištění všech dotčených firem. Premiér toto arogantně odmítá, proto byl
    pozván na kobereček přímo k šéfovi Barrosovi s tím, že dotace jsou pro Česko
    tímto ukončeny až do odstoupení vlády.”
    Na tiskové konferenci s Barrosem byl Nečas celý pobledlý a blekotal něco ve
    smyslu, že když EU zastaví dotace, tak jeho “vláda rozpočtové odpovědnosti”
    (jenom za prvních 5 měsíců je deficit 79 mld., když na celý rok se počítá se
    105 mld.) udělá více jak 6% deficit státního rozpočtu a že to jim přece EU
    nemůže udělat.
    CO MYSLÍTE NEMUZE ????

    • Takový bláboly nestojí ani za to číst. Když chcete dělat úsporná opatření, nebudete oblíben. Premiér si vybral dobrou cestu. Fandím mu!

      • možná jsou to bláboly, ale skoro bych řekl, že pokud Vám nestojí za to je číst a natož prověřovat, tak vlastně nikdy nebudete mít reálný argument proti blábolům, ani nemluvě o variantě, že by se některé bláboly mohly ukázat jako pravdivé při bližším zkoumání.. ;)

      • Ale s úspornými opatřeními lze činit i kroky k prosperitě, bez škrtání pera. A tohle ani jeden z neschopných chlapců nedokáží, nikdo by je ve firmě nezaměstnal. Leda blázen…

    • MUŽE!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Nechápu na co si stěžujete. Co jste si zvolili to tam máte! Každý kdo volí ModroOranžovou (ODS, TOP 09, VV, LIDEM, ČSSD – všechno stejná banda) mafii by se měl nad sebou velice zamyslet.

  • Myslím, že chyba je v celkovém systému. Dnes mají politické strany moc velké pravomoce, jsou zvoleni a pak nám polibte pr..l. Občané je nezajímají. Zajímá je jak ty občany okrást, aby se zabezpečili než půjdou do politického důchodu. Bohužel se to děje napříč parlamentem. Je to zavedená tradice. Na někoho se přijde, na někoho ne. V systému neexistuje vnitřní kontrola!!! Žádnou imunitu bych jim těm prolezlým politikům nedával. A vůbec asi bych zrušil i ty politické strany. Vymyslel bych jiný systém té naší slavné demokratické volby!!!!

    • Tak, tak, nového systému zde je třeba. Zastupovat nás budou předáci, jedna či jeden z nás. Např. řidiče řidič, prodavače prodavačka atd.Prozatím všichni k volbám a volit jen neparlamentní strany, výběr zde je…

  • VLÁDA NÁRODNÍ KATASTROFY!!!

  • Nádherně napsané! A výraz “hateman” mě naprosto odboural.

  • BigaMyst

    Dokud si Češi neuvědomí, že tzv. demokracie – čili vláda lidu – nespočívá pouze ve vložení volebního lístku jednou za čas, tak bude tato země taková, jaká je. Nezapomeňte, že ti “prohnilí politici” jsou jen obrazem těch, co si je jako zástupce zvolili, tedy že kvalita zástupců je taková, jaká je kvalita voličů… a nevoličů.
    Demokracie nekončí volbou, ale pouze jí začíná. Pomalu (až moc pomalu) to někteří začínají chápat a vytvářejí sdružení, které musí neustále (slyšíte??? NE-U-STÁ-LE) kontrolovat a konfrontovat ty zvolené zástupce, zda konají tak, jak mají, zda nezneužívají své pozice a zda nelžou či nekradou… děje se to tak hlavně v severských demokraciích.
    Znamená to, že místo keců v hospodách a plačtivých komentech v anonymních fórech, začnete zakládat občanská sdružení, budete chodit na zasedání svých zástupců v obcích, městech a v parlamentu a že budete navštěvovat poslance v jejich kancelářích. Aby ti viděli, že jsou pod neustálou kontrolou…
    Kdo to dnes v ČR dělá???? TÉMĚŘ NIKDO!! Je tak jednodušší si sednout s krajícem chleba se sádlem k počítači a nadávat, jaké že to máme kurvy… a pak zjistíme, že ty samé kurvy jsou zvoleny znova a znova…
    Když vás nikdy nikdo nebude kontrolovat, budte krást stejně jako oni, a možná ještě víc! Byli byste blbí, kdybyste to nedělali, hlavně když uvidíte, jak to dělají ostatní! A ovčané se stále dívají jinam, jsou obvykle zaujati tím, jak kradou svůj hajzlpapír, telefon zdrama u zaměstnavatele, odchod na nákupy v pracovní době, kus másla v supermarketu a jiné drobotinky… a tak necháváte ty své zástupce krást ve velkém! A máte pocit sounáležitosti…
    Každý národ má takové politiky, jaké si zaslouží!

    • my, lidé, nemáme rádi bolest…a myšlení bolí:-)tedy, abych jen nevyráběl slogany…souhlasím s výše napsaným, jsme to MY, neexistují žádní ONI

  • Svoboda je možnost volby mezi více možnostmi, možnost volby je otázkou vzdálenosti od toho co je větší než jsme my, protože to co je větší, než jsme my, bude mít vždy zájem, abychom se tomu podřídili a tím přišli o svobodu volby, z více možností. Už děti v rodině, mají silnou snahu omezovat menším dětem možnost volby, a trestat menší děti za to, že je neposlechli, jak rosteme, tak v nás roste snaha manipulovat s tím, co je nám podřízené, a trestat to za neposlušnost. Naše agrese je následkem hladu po moci a bohatství, Adolf Hitler je ukázkovým příkladem hladu po moci a bohatství, následkem byl koncentrační tábor Osvětim, kde zahynuli rodiče mého otce, protože byli židé. Násilné vyhlazování lidí není nic nového, ten kdo zná dobře staré knihy, tak z nich ví, že každá veliká stavba v minulosti, byla vyhlazovacím táborem, kde umíralo každý den mnoho lidí, na těchto stavbách pracovali většinou váleční zajatci pod dozorem vojáků a ten kdo pracoval špatně nebo pomalu, byl za to zabit, většina zajatců zde nepřežila jeden rok a umírala na nemoci ze špíny, nebo na nedostatek kvalitní potravy. Naše skutky jsou následkem situace ve které existujeme, se změnou situace se mění i naše skutky a tak se může z hodného člověka stát rychle zlý člověk, jsme tím jaké je naše okolí, my měníme okolí a okolí zase mění nás. Zamčené dveře, jsou jasnou ukázkou toho, že je naše svoboda iluze, tam kde jsou zámky a hesla, tam není možná svoboda, protože zámky a hesla omezují možnost volby, mezi více možnostmi. Ten kdo má klíče a zná hesla, má zde více možností volby, a tím i více svobody, v naší hlavě je taky mnoho zavřených dveří, a díky tomu nejsme svobodní, jak v naší hlavě otevřít zavřené dveře, a získat zde více svobody? Díky bohu, se smát volům mohu, tak to je, že ten druhý vůl je. Když si vaše podvědomí, díky meditování konečně uvědomí to, že všichni lidi na světě bez výjimky, jsou jenom volové, co dělají samé voloviny, tak se vám ve vaší hlavě otevře mnoho dveří, tak získáte zde více svobody, tím bude mít zde i váš život smysl i bez drog.

Leave a Reply


Další zprávy

  • Hlavní článek Otevřenost Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Když jde o zájmy města, musí jít osobní preference stranou. Hnutí Žít Brno se proto jednoznačně přidává na stranu profesorů a docentů Fakulty architektury VUT, kteří odmítají, aby se děkanem stal buran, který zastává alternativní názory. Jak správně konstatuje Ivan Ruller či Josef Chybík, jmenováním Rostislava Koryčánka by se mohly přerušit dobré vztahy mezi městem Brnem a fakultou a architekt Petr Pelčák by mohl přijít o zakázky, které od města dostává. Tomu je potřeba zabránit za každou cenu Lidé z [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    Tentokrát se diskuze uskuteční v Café Paradigma na Marešové 8 (za FSS), ve středu 11. června od 18 hodin. Otevřenost má být dle Marušky Z. jedna z “verbálních priorit” města Brna, ale jak víme, město Brno si naopak zakládá na tom, že utajuje i územní plán, jak dokládá legendární projekt Odboru územního chaosu a destrukce, N.E.P.O.V.Í.M. Vytáhnout smlouvy z městských firem trvá roky, o proaktivním zveřejňování si můžeme nechat leda zdát. Účast nikým nevolené veřejnosti na tvorbě územního plánu či [...]

    Čti dál →
  • Ekonomika Hlavní článek Rozvoj Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    V dnešní rozpočtově nelehké době je potřeba šetřit, kde se dá. To si uvědomují dokonce i v Černovicích a proto se snaží přicházet s novými a neotřelými nápady, kde přijít k nějaké té koruně. Na přelomu roku tak ušetřili zbavením se dvou nepohodlných radních, letos plánují prodat černovickou pískovnu. Média jsou k Černovicím nespravedlivá. Pokud už o této malebné čtvrti píší, je to buď v souvislosti s Psychiatrickou nemocnicí, nebo jde o křivé nařčení z lumpáren. Ať už jde o [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Do voleb zbývá zase o týden míň, proto je čas na další diskuzní téma. Tentokrát se podíváme na proslulé brněnské územní plánování, které pod patronací Ladi Macky a Mgr. Kateřiny Leopoldové z Odboru územního chaosu a destrukce nabývá dost apokalyptických podob. Debata proběhne ve středu 28. května od 18 hodin v Eleven clubu na Dominikánské 11. “Brno, jediný vtip, ve kterém lze bydlet”, je sice moc príma, pokud se však bude město urbanisticky vyvíjet tak, jak Macek s Leopoldovou plánují [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Jedním slovem: Takurčitě! Podrobně: Jak vypadá územní plánovaní v Brně, všichni víme. Útvar hlavního architekta byl před mnoha a mnoha lety zrušen, obsahově příbuznou funkci dnes zastává Kateřina Leopoldová, šéfka odboru, jemuž nikdo neřekne jinak než Odbor územního chaosu a destrukce. Leopoldová razí tezi, že na OUPRu (ve skutečnosti odbor územního plánování a rozvoje) není místo pro odbornost a architekturu, že zdejší zaměstnanci jsou pouhými úředníky s razítkem. Všechny, kteří kdy nesouhlasili s nějakým hypermarketem a snažili se dodržovat územní [...]

    Čti dál →
  • Bezpečnost Hlavní článek Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Poslední dobou nám chodí různé maily – v mnoha z nich se nás lidé ptají, proč chodí bílí do vězení na 10 let a Romové jen na dva, proč mají Romové vyšší příspěvky než Češi atakdále… Jsme si vědomi, že se v tomto tématu nemůžeme poměřovat s nejoblíbenějším českým politikem, Tomiem Okamurou, který si téma Romů zvolil z ryze populistických důvodů, a pokud by v české společnosti obdobně rezonovalo například téma ženské obřízky, tak by se na billboardu vyfotil s [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Portál primátora Radnice Rozvoj Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    (Aktualizace 14.4.2014) Chceme tímto poděkovat nejlepšímu Primátorovi, Bc. Romanu Onderkovi, za jeho dlouhodobý přínos pro rozvoj našeho města v duchu populárních kolotočářských tradic. Dlouhodobě nehledí na módní zájmy a potřeby obyvatel, ale koncepčně plánuje a buduje. Před rokem a půl jsme napsali, že AUpark bude postaven za jakýchkoli okolností a naše predikce se naplnila. Uprostřed ničeho vyroste obrovská tržnice a Krno se může těšit na další, tolik populární, dopravní kolaps – tentokrát na ulicích Opuštěná a Zvonařka. Magistrát podporuje lokální [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Jak jsme zjišťovali, jak fungují městské firmy. Brněnské městské firmy stále smlouvy neposkytují. Ke smlouvám na opravu ulice Milady Horákové, rekonstrukci Riviéry či na SMS jízdenky se nelze dostat. Brno, 8. 4. 2014 – V rámci přípravy na úlohu zastupitelů jsme se chtěli zorientovat v tom, jak fungují městské firmy. První test byl, jak poskytují informace. Výsledek je tragický. 19 dnů po odeslání žádosti informaci máme smlouvy od pouhých tří městských firem, Lesy města Brna nás poslaly k nahlédnutí do [...]

    Čti dál →