Magistrát zahájil normalizační čistky: hledá agenty občanské společnosti.

6. 1. 2012 8.41 32 komentářů
Stejně jako v sedmdesátých letech, i dnes si musí na nejlepším krněnském magistrátu dávat každý pozor, na jaké straně stojí. Uvědomit si, kdo jsou přátelé a kdo nepřátelé, a proti nepřátelům se jednoznačně a nekompromisně vymezit. Není nic horšího, než když na vašem kádrovacím posudku ulpí nepěkná skvrna, zapříčiněná ideologicky pochybnou aktivitou. Situace je dnes mnohem vážnější, než kdy bývala. V nové verzi normalizace již nebojujeme s vnější hrozbou imperializmu, ale s mnohem vážnějším a nebezpečnějším vnitřním nepřítelem, který ohrožuje demokratické principy tohoto státu: s občany.

Putin je velkým vzorem pro boj s občanskou společností, NGOismem, výsledky voleb nebo Čečenskem.

Jak nás již několikrát důrazně varoval náš nejlepší pan president inženýr meteorolog Václav Klaus: “Občanská společnost je polemika se svobodnou společností! A je povinností každého demokrata ze všech svých sil, do konce svých věků proti ní bojovat!” Jeho oblíbený hradní klaun Ladislav Jakl pak tuto krásnou a inspirativní myšlenku rozvedl, když dodal: “myšlenkový koncept občanské společnosti se v podstatě kryje s ideologií fašismu.” Samozřejmě se nejedná o nové myšlenky, ale o ryze konzervativní smýšlení, které rozvíjí myšlenkové teze předního českého představitele filozofie Normalizmu – Milouše Jakeše.

Je proto třeba bedlivě hlídat své okolí, protože agentem občanské společnosti je každý občan. Zvláštní pozornost je pak nutné věnovat těm občanům, kteří začnou klást otázky. Nejnebezpečnějším projevem občanské společnosti jsou pak různá občanská sdružení a nevládní organizace, kde se tito občané sdružují. Takovéto občany označujeme za “aktivisty”, radikální humanrightisty nebo dokonce rovnou za vyznavače  NGOismu, což je, jak moudře dodává nejlepší přítel Putina a Medveděva, něco horšího než Al-Kajda a terorizmus.

Statečná vedoucí Kanceláře pro dohnání Prahy, Maruška Z.

Je zcela nezbytné, aby se každý národovec postavil těmto nebezpečným stoupencům “pravdy a lásky”. V zájmu české společnosti musí každý správný Čech svým odhodlaným demokratickým mlčením a občanskou pasivitou podpořit tábor lži a nenávisti, v jehož čele stojí náš nejlepší prezident, Ing. Váslav Klaus. Je velkým štěstím, že na ideologickou rovinu boje dohlíží na krněnské radnici jeden z nejlepších mladých konzervativců, Robert Kotzian. A to do konce navzdory faktu, že nikdo netuší, kde vlastně je, nebo spíše, kdo to vůbec byl.

Máme velkou radost, že se naše oblíbená vedoucí Kanceláře pro dohnání Prahy, Maruška Z., nebála ostře vymezit proti snahám ušpinit ji falešnou občanskou angažovaností a očernit ji podezřením, že by podepsala krněnskou kulturní chartu “Za Krno kulturní”. Přinášíme plné znění jejího odvážného dopisu, adresovaného vedoucí odboru kultury PhDr. Viere Rusinkové.

Vážená paní vedoucí,

z více zdrojů jsem se doslechla, že jste pojala podezření, že jsem snad podepsla jistou petici ve věci kultury. Tímto si dovoluji prohlásit, že se tato domněnka je mylná. Sama s aktivitami různých NGO sdružení, které se aktuálně v Brně dějí, nesouhlasím a navíc mě to nedává smysl, jít proti vlastnímu pracovišti i proti vlastním kolegům!Vysvětlení je jediné, buď někdo zneužil moje jméno nebo jde o shodu jmen, když si do Google dáte moje příjmení, dá se zjistit, že v Brně je ještě jedna dospělá osoba tohoto ženského jména i příjmení. Protože fámám se velmi rádo věří, ráda bych to tímto pokládala celou věc za uzavřenou.Děkuji za pochopení.

Přeji krásné prožití svátků vánočních a do Nového roku hodně pracovních úspěchů.

Marie Zezůlková

Dr. Ing. Marie Zezůlková
vedoucí Kanceláře strategie města

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA
Kancelář primátora
Kancelář strategie města
Husova 12 | 601 67  BRNO

 

Pro jistotu dopis zaslala také dalším osobám, které by mohly mít pochybnosti o jejím ideologickém přesvědčení:

  • PhDr. Petra Kačírková, Ph. D.  Ředitelka turistického informačního centra města Krna.
  • Ing. Jana Bohuňovská. Náměstkyně primátora města Krna pro oblast sociálně kulturní.
  • Ing. Vladimír Adam. Vedoucí Úseku sociálně-kulturního.

32 Komentářů

  • karel matoušek

    Maruška je borec v gramatyce taky a na obrázku vypadá sexy. Chcu ji.

    • coolich

      Jezus, tvořím svůj komentář, do toho dolezla pošťačka, koukám, že nejsem jedinej, kdo ocenil vytříbenou znalost jazyka paní dr. ing. :-)

  • coolich

    Zas jsem se řezal smíchy :-) A špica odvážný dopis! Přinejmenším 6 chyb (od hrubky po chybějící interpunkci a písmena), tož statečná Maruška, že zmákla získat s takovou znalostí češtiny dva veleobtížné VŠ tituly)…
    (No, přimhouřil jsem oko nad tím “do konce” poblíž náramku paní Dr. Ing., jsme jenom lidi :-) )

  • Protestuji proti tomu, abyse mi nabourávali hackeři z Žít Brno opakovaně do emailů. Se zveřejním svého interního dopisu nesouhlasím a žádám jeho odstranění stejně jako i odstranění celého tohoto internetu

  • Hrubkám se nesmějme – raději se pokochejme logickou stavbou vět!

    Vysvětlení je jediné, buď … anebo. :)

  • Já bych ten internet odstranila také celý :)

  • Tak fakt nevím, jestli je pro lidi ze Zitbrno tou nejlepší cestou, jak na sebe upozornit, porušování zákona a páchání trestného činu. Ale možná se chtějí prohlásit za disidenty, až jim dojde předvolání k výslechu :-D

    Možná by bylo přece jen vhodnější si nastudovat a dodržovat (minimálně proto, když už se tak tou zákonností neustále ohánějí u Magistrátu):

    Listinu základních práv a svod, zejména §13 – Nikdo nesmí porušit listovní tajemství ani tajemství jiných písemností a záznamů, ať již uchovávaných v soukromí, nebo zasílaných poštou anebo jiným způsobem, s výjimkou případů a způsobem, které stanoví zákon. Stejně se zaručuje tajemství zpráv podávaných telefonem, telegrafem nebo jiným podobným zařízením.

    A potom taky §182 trestního zákoníku – Porušení tajemství dopravovaných zpráv.

    Jako je tedy samozřejmě možné, že jim to někdo z těch 4 adresátů zaslal a to bych pak teda smekal, mít někoho z nich za “agenta” na Magistrátu :-) ) Ale silně pochybuju.

    • Připravte se na nějaké absurdní vysvětlení typu “ve městě Krně Ústava ČR neplatí” nebo tak něco…

    • Tak jasně, že jim to musel zaslat někdo z adresátů! Přesněji tipuji, že někdo z adresátů to poslal dále a… Technicky se „nabourat” do mailu – nebo odposlouchávat zprávy – by bylo komplikované a vyžadovalo by také spolupráci na magistrátu (na druhou stranu, pokud je heslo osvědčený „alík”, tak nelze nic vyloučit :-) ).

      Argumentace přímo LZPS u soudu by byla zajímavá, osobně bych to viděl spíše na sféru OZ. Ve výsledku dohromady nic, je to sice interní zpráva, ale psaná nijak osobním stylem a více adresátům, takže škoda žádná. Riziko je spíše na straně zdroje, ale věřím, že všichni zúčastnění vědí, co dělají. ;-)

  • Ty hrubky jsou vskutku desive.

    • Prosím tě… Aspoň trochu soudnosti by to chtělo!

      I pokud se nejedná o výmysl, což na tomto serveru nevíš nikdy, tak by šlo o neveřejný email pro kolegy! Opravdu neznám nikoho, kdo píše svoje emaily s příručkou českého pravopisu, když píše nějakému kolegovi… Navíc chyby typu chybějící mezera nebo evidentní překlep v písmenku – to v mejlech, co mi chodí, ani nevnímám…

      • priklanim se k tomu, ze jde o obecne depresivni zvolani nad slozitosti naseho materskeho jazyka – “Ach ty hrubky jsou vskutku desive”.

    • Obávám se, že nejde o hrubky!! Jde o detaily… je zcela jedno, jestli je onen dopis reálný (hodně smutný), nebo smyšlený (lepší možnost)… faktem je, že zastupitelstvo nemá problém odsouhlasit příspěvek 4 milióny na studii “kulturních průmyslů”, ale klidně nechá zrušit malé knihovny v lokalitách, jako je Staré Brno. A knihovny jsou jen maličkost… každopádně se identitou města, které se snaží působit kulturně… alespoň tak to chápu já… hlavně že bude za více jak 2 miliardy odvodněná plocha pro stavbu kdoví čeho.

      Každopádně… rozhodně nechoďte proti vlastnímu pracovišti! Držte hubu a krok. Jinak budete odejiti. Ble.

      • :-) Byl jsi dnes na záchodě? Sprchoval ses? Čistil zuby??? A víš o tom, že ty trubky, do kterých to pak všechno teče nejsou přírodní úkaz? Vypadá to, že ne. Tak bohužel pro tebe, pravda je taková, že to všechno se musí buď postavit a nebo opravovat. A ne, není to levná záležitost.

        Mimochodem, celkem by mě zajímalo, jestli je pravda to co psal Štástka v tom svém plátku MČ Střed, že příspěvek Brna na kulturu je asi 2400 Kč na obyvatele, zatímco Plzeň a Ostrava poskytují 1800 Kč a v Praze je to asi 1500 Kč. Pokud je to opravdu tak, tak ten brekot fakt nechápu a klidně se to mohlo zkrouhnout na úroveň Ostravy a Plzně, tj 25% dolů…

        PS: Kluci vy mě bavíte, etika a slušnost nám nic neříká, tak to zkusíme aspoň s cenzurou a mazáním nebo změnou příspěvků :-) )))

        • To je úplná krása, jak nedokážete pochopit psaný text a reagujete na vlastní výmysly. Vy asi trpíte nějakým Klausovým syndromem :D

        • Budete se divit, ale o kanálech vím své.

          Co se týká rozpočtu za kulturu, je namístě se ptát, kam ty peníze přesně jdou, co je do toho vše započítaný… Onderkovy Vánoce na Svoboďáku, Šťástkovy Vánoce na Zelňáku, kulturní průmysly http://www.brno.cz/brno-aktualne/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/mesto-podpori-vznik-kreativniho-centra-brno/, Mošovo ‘soukromé’ divadlo atd.

          • O tom žádná, problém je časti alokace zdrojů.
            Zrovna Vánoce bych spíš tipoval, že budou zisková záležitost pro městskou část Brno-střed, protože buď si to náměstí pronajala nějaká firma a nebo jednotlivé stánky a určitě to nebude zrovna málo.

            Co se týče Kreativního centra, tak těžko říct. Podle té tiskovky je v ceně nějaká studie kreativního průmyslu (to nevím co si pod tím představit) a stavebně technický průzkum té budovy. Já sem v té budově byl a ten stavebně technický průzkum nebo-li “co s tím vůbec jde udělat a za kolik” tam je potřeba tak jako tak, protože ta budova je v dezolátním stavu a upřímně – mě jako občanovi co ty daně platí je uplně šumafuk, jestli je to z položky Odboru kultury nebo Odboru majetkového. Platím obojí… No a pokud jedním z uvažovaných cílů je, že to bude využito pro umělce, tak to už vůbec nerozumím tomu, co se na tom umělcům nebo kreativcům nelíbí… Teda jako chápu, že oni by chtěli, aby všechno platil někdo jiný a oni se pak nastěhovali do hotového a zdarma a jejich peněz se to nedotklo (kdo by to taky nechtěl), ale tak to jaksi nejde.

        • Mimochodem… retenční nádrž Jeneweinova za 580mil chápu jako stavbu, která je nutná hlavně kvůli nové zástavbě v lokalitě Jižní centrum, nikoliv proto, jestli si čistím zuby jednou, nebo dvakrát denně = http://www.robertkotzian.cz/?p=117

          • No však ano, stejně jako je potřebna nádrž Jeneweinova, je potřeba i oprava a dostavba stávající kanalizační sítě přece. Zrovna zajištění dostatečně a kvalitní kanalizační sítě považuji za jednu z primárních věcí, co prostě město MUSÍ zajistit. Kdybysme ve městě zavřeli na rok všechny divadla, tak se nestane vůbec nic. Kdyby v létě na měsíc zkolabovala kanalizace, tak se budeme učit používat výrazy jako úplavice.

            • Fajn… v naší lokalitě aktivně žádáme o kanalizaci již přes 11 let (né-li déle). A stejně nebude, i kdyby zkrouhli těch 20% i divadlům, která si nakonec vyjednala ‘slevu’. Za panem neznámým Kotziánem jsem byl jednou i osobně.

              Já chápu, že se chtějí zviditelnit, což se rekonstrukcí a dostavbou zrovna našeho kanálu nestane. Stavět nové centrum je zajímavější. Prostě Žít Krno!

      • Koldesi, takže je podle vás v pořádku bojoovat proti něčemu, s čím nesouhlasím, neetickými a na hraně zákona působícími prostředky? Promiňte, ale jste trochu pokrytec. Každý chce zachování toho, co využívá, a zrušil by to, co nepotřebuje. Já bych zrušil všechny pobočky KJM a nechal lidi z celého Brna jezdit do jednoho výpujčního místa, a podporoval akvaparky. Ale nepíšu o tom vyfabulované články a nekritizuji radnici, že neruší knihovny.

        • A já bych zrušil Vás! :D To Vaše blábolení je čím dál lepší, jen tak dál! :D :D :D

        • Promiňte, ale já žádný vyfabulovaný články nepíšu. To že mám ikonku u komentáře ještě neznamená, že jsem členem redakce tohoto webu.

          Jen jsem krátce po půlnoci napsal, co mi na ovíněnou mysl přišlo.

          Jinak je mi jasné, že jsou i tací, kteří by zcela zrušili knihovny. Většina lidí beztak nečte.

          Co mi vadí je fakt, že na jednu stranu město nemálo investuje např. do studií, jak zkulturnit jednu zašlou část města – při ulici Bratislavská, ale klidně si ruší funkční projekty, jako je například malá pobočka knihovny v jiné zašlé části – Staré Brno. Ale to je jen od věci… klidně si myslete co chcete.

          Na druhou stranu to zde mohu napsat, protože paní Zazůlková a její pracoviště Kanceláře strategie města jsou za takové drobnosti plně zodpovědní… jinak si nedovedu vysvětlit, co takové “strategické” pracoviště vykazuje za činnost.

          Jinak knihovna je jen jeden z mnoha drobných kostiček, které se tu bortí…. zkuste se informovat, jak jsou na tom třeba domovy důchodců… náš soused, kterému je přes 80 a do domova důchodců nedávno odešel, mi řekl, že za svůj život byl nuceně nasazený v německu, několikrát v kriminále, ale nikde to prý nebylo tak hrozný, jako v domově důchodců.. a to za to platí skoro celým svým důchodem…

          • No ono se to hroutí v celém státě, to opravdu na paní Zezůlkovou nehodíte, domovy důchodců :-) ) Stejně jako celkem pochybuju, že ona může za nějaké rušení knihovny v městské části.

            K těm penězům za Kreativní centrum jsme už psal. Víte, já ty umělecké kruhy fakt nechápu. Kdyby se ta položka jmenovala v rozpočtu “Stavebně technický průzkum budovy Káznice a studie o možném využití” a bylo to taky 4 miliony, tak se nikdo z kreativců neozve!

            Protože je tam ale napsané “Kreativní centrum”, tak najednou získali pocit, že jim někdo vzal 4 miliony, které jsou jejich a které by oni využili lépe. Zachovali by knihovny, podpořili alternativní divadla a ještě by zbylo…

            Je to vlastně trochu paradox a uplně přesně na to sedí rčení “Pro dobrotu na žebrotu”. Někdo na Magistrátu (a možná zrovna paní Zezůlková) se snaží prosadit, aby ta budova káznice byla použita pro umělce a kreativce a tlačí to jako Kreativní centrum. A ti kreativci se to snaží sami potopit, zesměšňují to atd atd. Kdyby se na to vykašlala, tak tam mohl být krásný sklad nebo se to prodalo a žádné 4 mega by kultura navíc nedostala samozřejmě… Ach jo…

            • Takže si náš Tomík vyrobil další problém a pak ho hezky vyřešil.
              Ne, nikdo tady neřval, že by ty 4 mega využil někde jinde nebo že se berou kultuře někde jinde, nebo to rozhodně nebyl hlavní argument. Hlavní teze proti kreativnímu centru je, že ho nikdo k životu nepotřebuje, ať si tam klidně vyrobí sklad vyhořelého paliva, ale ať laskavě nezaštiťují vyhazování peněz “kulturou”, která je jim ve výsledku úplně u prdele.

              • To nikdo je kdo? P4trik? Nebo za koho mluvíte? To je nějaká petice nebo iniciativa umělců, že nechtějí mít Kreativní centrum?

                Já reagoval na argumentaci, že se vyhazují 4miliony za Kreativní centrum a přitom se zavírají malé knihovny. Takže tam to spojení s knihovnami bylo uvedeno.

                A jinak vy rozporujete i to, že by se měl dělat stavebně technický průzkum? Co byste tedy s budovou dělal? Prodal developerovi, aby udělal další obchodák? Nechal dalších 50let chátrat? No a třeba výsledkem té studie bude, že to místo není vhodně jako kreativní centrum, že těch lidí je tady málo atd., snad proto se to dělá ne… To by Vás pak potěšilo určitě.

                Jako jasně, v hospodě dokáže každý štamgast vyřešit po 5ti pivech ekonomickou krizi a jakýkoliv jiný problém během 5ti minut, ale v reálném světě ty studie bohužel jsou potřeba. Třeba jako podklad pro čerpání peněz z fondů EU apod.

                • Milý Tomášku, dlouhodobým problémem českých žáků a studentů v mezinárodním srovnání je porozumění psanému textu, čehož jste smutným příkladem.

                  Bohužel Vám odpovědi nemůžu nakreslit, textu pro změnu nerozumíte. Zkuste vyhledat nějakou odbornou pomoc.

                • pozor.. ony 4 milióny nejdou na Kreativní centrum, ať už je to cokoliv, ale na studii, která navazuje na studii, která podle isvav.cz stála 1 162 tis. Kč, a výstup je komerční kniha o 86 stranách (2009), která se nedá sehnat, jedna diskuze (2009) a jeden seminář (2007).

                  A ano, rušení poboček knihovny mne mrzí… zajímalo by mne, kolik se na zrušení jedné pobočky, která má otevřeno 2x týdně, ušetří. Leč na můj písemný dotaz mi pan nejlepší neodpověděl.

                  Svůj názor jsem vyjádřil… stejně se tím nic nezmění. Faktem je, že naše názory jsou lidem, kteří rozhodují u prdele.

                  • Jen dodatek, raději bych zrušil Kancelář strategie MMKr, než onu knihovnu.. mám dojem, že by to přineslo větší úsporu i prospěch.

                    • Jasně, dělání jedné studie za druhou je moc a je to špatně.
                      Ty knihovny bohužel nedokážu posoudit.
                      Ale víte, já jsem z vesnice… A mě se opravdu špatně chápe “problém”, že někdo bude “muset” ujet navíc 5 minut v MHD “zdarma” v rámci své šalinkarty, jezdící 10x za hodinu do nezrušené pobočky, místo aby to měl pěšky.

                      Na té vesnici totiž to naše “MHD” = 10 spojů denně po 30Kč za lístek do nejbližšího města, následně lístek ve městě a pak teprve jsem v knihovně…

  • Vladimír

    Ta paní má image kádrovaček z dob normalisace. Myšlenkově k nim má nejspíše velmi blízko.

Leave a Reply


Další zprávy

  • Hlavní článek Otevřenost Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Když jde o zájmy města, musí jít osobní preference stranou. Hnutí Žít Brno se proto jednoznačně přidává na stranu profesorů a docentů Fakulty architektury VUT, kteří odmítají, aby se děkanem stal buran, který zastává alternativní názory. Jak správně konstatuje Ivan Ruller či Josef Chybík, jmenováním Rostislava Koryčánka by se mohly přerušit dobré vztahy mezi městem Brnem a fakultou a architekt Petr Pelčák by mohl přijít o zakázky, které od města dostává. Tomu je potřeba zabránit za každou cenu Lidé z [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    Tentokrát se diskuze uskuteční v Café Paradigma na Marešové 8 (za FSS), ve středu 11. června od 18 hodin. Otevřenost má být dle Marušky Z. jedna z “verbálních priorit” města Brna, ale jak víme, město Brno si naopak zakládá na tom, že utajuje i územní plán, jak dokládá legendární projekt Odboru územního chaosu a destrukce, N.E.P.O.V.Í.M. Vytáhnout smlouvy z městských firem trvá roky, o proaktivním zveřejňování si můžeme nechat leda zdát. Účast nikým nevolené veřejnosti na tvorbě územního plánu či [...]

    Čti dál →
  • Ekonomika Hlavní článek Rozvoj Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    V dnešní rozpočtově nelehké době je potřeba šetřit, kde se dá. To si uvědomují dokonce i v Černovicích a proto se snaží přicházet s novými a neotřelými nápady, kde přijít k nějaké té koruně. Na přelomu roku tak ušetřili zbavením se dvou nepohodlných radních, letos plánují prodat černovickou pískovnu. Média jsou k Černovicím nespravedlivá. Pokud už o této malebné čtvrti píší, je to buď v souvislosti s Psychiatrickou nemocnicí, nebo jde o křivé nařčení z lumpáren. Ať už jde o [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Do voleb zbývá zase o týden míň, proto je čas na další diskuzní téma. Tentokrát se podíváme na proslulé brněnské územní plánování, které pod patronací Ladi Macky a Mgr. Kateřiny Leopoldové z Odboru územního chaosu a destrukce nabývá dost apokalyptických podob. Debata proběhne ve středu 28. května od 18 hodin v Eleven clubu na Dominikánské 11. “Brno, jediný vtip, ve kterém lze bydlet”, je sice moc príma, pokud se však bude město urbanisticky vyvíjet tak, jak Macek s Leopoldovou plánují [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Jedním slovem: Takurčitě! Podrobně: Jak vypadá územní plánovaní v Brně, všichni víme. Útvar hlavního architekta byl před mnoha a mnoha lety zrušen, obsahově příbuznou funkci dnes zastává Kateřina Leopoldová, šéfka odboru, jemuž nikdo neřekne jinak než Odbor územního chaosu a destrukce. Leopoldová razí tezi, že na OUPRu (ve skutečnosti odbor územního plánování a rozvoje) není místo pro odbornost a architekturu, že zdejší zaměstnanci jsou pouhými úředníky s razítkem. Všechny, kteří kdy nesouhlasili s nějakým hypermarketem a snažili se dodržovat územní [...]

    Čti dál →
  • Bezpečnost Hlavní článek Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Poslední dobou nám chodí různé maily – v mnoha z nich se nás lidé ptají, proč chodí bílí do vězení na 10 let a Romové jen na dva, proč mají Romové vyšší příspěvky než Češi atakdále… Jsme si vědomi, že se v tomto tématu nemůžeme poměřovat s nejoblíbenějším českým politikem, Tomiem Okamurou, který si téma Romů zvolil z ryze populistických důvodů, a pokud by v české společnosti obdobně rezonovalo například téma ženské obřízky, tak by se na billboardu vyfotil s [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Portál primátora Radnice Rozvoj Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    (Aktualizace 14.4.2014) Chceme tímto poděkovat nejlepšímu Primátorovi, Bc. Romanu Onderkovi, za jeho dlouhodobý přínos pro rozvoj našeho města v duchu populárních kolotočářských tradic. Dlouhodobě nehledí na módní zájmy a potřeby obyvatel, ale koncepčně plánuje a buduje. Před rokem a půl jsme napsali, že AUpark bude postaven za jakýchkoli okolností a naše predikce se naplnila. Uprostřed ničeho vyroste obrovská tržnice a Krno se může těšit na další, tolik populární, dopravní kolaps – tentokrát na ulicích Opuštěná a Zvonařka. Magistrát podporuje lokální [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Jak jsme zjišťovali, jak fungují městské firmy. Brněnské městské firmy stále smlouvy neposkytují. Ke smlouvám na opravu ulice Milady Horákové, rekonstrukci Riviéry či na SMS jízdenky se nelze dostat. Brno, 8. 4. 2014 – V rámci přípravy na úlohu zastupitelů jsme se chtěli zorientovat v tom, jak fungují městské firmy. První test byl, jak poskytují informace. Výsledek je tragický. 19 dnů po odeslání žádosti informaci máme smlouvy od pouhých tří městských firem, Lesy města Brna nás poslaly k nahlédnutí do [...]

    Čti dál →