Omluva starokrněnské chemičce za nevhodný status našeho bývalého admina

25. 2. 2013 21.11 22 komentářů

Sdílej tento článek

Autor:

“Pivovar Starobrno uvádí: Pivní holocaust. Akce se koná ve všech restauracích, hospodách a hernách označených logem Starobrna. Akci lze ukončit vypovězením smlouvy či smrtí posledního zákazníka.” (Zdroj: Facebook.com)

S žádostmi o omluvu ze starokrněnského Mendláku se poslední dobou roztrhl pytel. Po starokrněnském opatovi, Lukáši Evženu Martincovi, který se po našem čtenáři dožadoval omluvy, neboť čtenář ve svém komentáři fantazíroval o propojení pana opata s StB, se ozvala i sama mendlánecká Lachema.

PR Manager Corporate Relations HEINEKEN Česká republika, a.s., Katerina Beute, se ohradila proti výše uvedenému nedělnímu statusu z našeho Facebooku:

Vážení z Žít Brno, pane Kašpárku, pane Stanislave,

Ve Starobrně jsme velkými fanoušky dobré zábavy, legrace i recese. Většinou nás baví i Žít Brno. Včera jsme se smát přestali. Statusem spojujícím název našeho pivovaru s holokaustem jste šlápli vedle. Chápeme, že dělat si legraci je Vaší náplní práce a pivovar se podobně jako jiné brněnské podniky jako terč nabízí, ale neetickým a nevhodným použitím termínu holokaust se dle našeho názoru můžete dotknout mnoha lidí a v důsledku svým jednáním můžete naplnit i skutkovou podstatu trestného činu. Navíc porušujete podmínky a zásady používání služeb sociální sítě Facebook. Víme, že to umíte i lépe..

Byli bychom rádi, kdyby byl zmíněný status odstraněn, o což Vás tímto žádáme.

Předem děkujeme za odpověď.

Žádosti samozřejmě vyhovujeme a napadaný status již na našich facebookových stránkách nenajdete. Dotyčný admin, který si vzal ve spojení se Starobrnem do úst holocaust, si nyní vzal za trest do úst samotné Starobrno, následkem čehož okamžitě zemřel.

Starobrno převlečené za jinou marketingovou značku

Starobrno převlečené za jinou marketingovou značku

Zbytek redakce, který není stižen pivním fašizmem, se chemičce Heineken z celého moravského srdce omlouvá a konstatuje, že mu vůbec nevadí, že Heineken za dobu své přítomnosti v České republice zlikvidoval pivovar Hostan ve Znojmě, z důvodu “optimalizace výrobně-dodavatelského řetězce” zavřel lounský pivovar, za což by jen v o něco málo méně civilizovaných zemích následovalo odsouzení za vlastizradu. Dokonce mu ani nevadí, že pivovar Starobrno používá metodu HGB (high gravity brewing), kdy se v pivovaru uvaří jedno silné pivo, které se pak vodou ředí na tolik oblíbený Ležák, Výčepní či magické Medium 11. Za zmínku snad ani nestojí podvod s chemicky ozeleněným velikonočním “Bylinným speciálem”, neboť jak sama chemička Starobrno uvádí, recesi mají rádi.

A protože i my máme recesi rádi, máme rádi Starobrno. Jsme skuteční Brňáci. Skutečný Brňák se podle vědců definuje tím, že věří, že Starobrno je pivo.

Pokud bude mít ještě někdo z Mendlova náměstí problém, nechť laskavě napíše na adresu chci@zitbrno.cz. Rádi se veřejně omluvíme i jemu!

22 Komentářů

  • Mě se to s tim holocaustem taky nelíbí.
    Naopak oceňuju reakci paní Kateřiny Beute.

    (Ale pít bych to samozřejmě nepil, na to jsem až moc z Plzně.)

    • Jiri Rovensky

      Z Plzne ? Tak to jste na tom s tim holocaustem stejne :-D

      • Prej jo, já to nepoznam. :-D
        Prazdroj mi přijde furt dobrej, Gambrinus nepiju. Resp. jedenáctka mi nechutná, desítka někdy jo – na žížu je dobrá, je taková vodová.

    • Aranoia-P Kolda

      To je tak, když se sejdou na kompostu dějin dva recesisti. Pak aby se v tom seriozní pijan vyznal. Obávám se, že zrovna jejich “náplň” je tou pravou High Gravity legrací, protože na rozdíl od žítbrno se této legraci,vyjma pár popletenců v nonstopech, kteří už si nejsou jisti, jestli hledají nápis BAR na VLTu nebo VLT na baru a hospopodkých, které uklidňuje zelená jejich ubrusů, směje zbytek respabliky.

  • Furt nechápu, že nikoho ještě nenapadlo udělat banner “Starobrno není pivo, je to životní styl.”

    Ráďa

  • Nikdo z tzv “znalců piva” nepozná, že se jedná o metodu vaření piva HGB. To se někdo někde dočetl… Metodu HGB využívá spousta pivovarů a jak vám šmakuje. Ke komentáři, který byl zveřejněný před – Odkazovat se na to, že v Plzni je nejlepší pivo je přežitek starý několik desítek let. Na pultech obchodů se prodávají stejný srajdy ze všech tzv. průmyslových pivovarů které jsou na stejné úrovni (nebo neúrovni?)
    Nepříjde mi na místě vinit pivovar Starobrno z toho, že zničil a pozastavil výrobu v jiných pivovarech. Je to nepravda. Ten je jen součástí velkého gigantického komlexu Heineken, jeho hlavní pobočka pro ČR sídlí v Krušovicích a tento zahraniční subjekt rozhoduje o výrobě a rozhodoval i o regulaci výrobních míst. Nikoliv Starobrno.
    Já vím, a teď napíšete že je článek napsaný záměrně lživě, aby se rozpoutala diskuse, že? :-)

    • Lol, to sme se dočetli od ředitele Královského krušovického pivovaru Tomáš Kosmák, který v odpovědi pro Týden přiznává, že HGB zařízení používá skupina Heineken například v pivovaru Starobrno. „Laicky řečeno, v Brně uvaříme mladinu o vyšší stupňovitosti a na konci procesu přidáme vodu,” vysvětluje Kosmák a dušuje se, že kvalita piv vyráběných v Brně se díky HGB dokonce zvedla a zdejší piva patří v posledních osmi letech dokonce k nejoceňovanějším značkám na tuzemských soutěžích.

      Ale jinak na manažera Starobrna dobrý.

      • Metodou HGB vaří spousta pivovarů například pivovar Černá hora (zde myslím použita ke kalibraci stpňovitosti) a nebo i Svijany a nebo konkrétně Starobrno. Nemyslím, si, že by metoda HGB nějak výrazně zlepšila kvalitu piva(spíše ne). Oni by v tom pivovaru to pivo i dobrý uvařili, ale proč? Proč, když to ti lidi kupují tak jak to je. Ale pokud bychom se chtěli bavit konkrétně o pivě – bavme se globálně, protože takhle je debata jen vytržená z celorepublikového kontextu a imaginární nálepku špatného piva by ode mne dostala většina továren na pivo. Naprosto diametrální rozdíl je pivo z minipivovarů, ale to zase jinde jsme, v jiné pohádce.

        • Já tu změnu v kvalitě teda poznám. Proto taky většinu průmyslových pivovarů nepiju. Ale není pravda, že by to dělali všichni. Pořád jsou pivovary s relativně velkým výstavem kde se k tomu nesníží (Myslím že Bernard např). Jinak ohledně Černé hory. Ladění stupňovitosti je něco jiného než vařit 18ctu a pak to ředit na desítku kvůli šetření místem a energií. Starobrno je prostě subjektivě špatné pivo. Pokud někomu přijde že ho HGB zlepšilo je to možné (Spíš si myslím, že se víc chuťově přiblížilo průměru. tj europivu. Lidé co jsou na to zvyklí to pak vnímají jako lepší). Podle mě bylo ale špatné předtím a je špatné pořád.

  • Hej a já si vždy řikal že to starobrno je nějaký ředěný :D je možný že to dělájí všichni ale v brně to neumí zamaskovat.. :-D

  • Ale já jsem fakt z Plzně! Co bych na to nepoukazoval, když mi Prazdroj chutná :-)
    Ale malé pivovary mám samozřejmě nejraději. Nejlepší je sousední Bavorsko, kde máte v každý vesnici jiný pivovar a jedno pivo lepší (nebo i horší) než druhý – hlavně je to ale pestrý.
    A jelikož se pomálu ale jistě malé pivovary začínají zvedat z prachu země i u nás, tak bych se na kritizování velkopivovarů už pomalu skoro vykašlal. Kritika je teda určitě na místě, ale zůstávejme optimisti. (Jenom v Plzni jsou čtyři malé pivovary, v západních Čechách jsou další – ještě jsem nestihl všechny ani ochutnat :-)
    A jdu si dát pivo!

  • Ivan Pivan

    Existuje nějaký seznam pivovarů, které používají HGB a které nikoliv? Popřípadě v jaké míře je používají? Protože, udělat z 16 stupňového piva desítku nebo dvanáctku je obrovský rozdíl než z 12,1 udělat 12.

  • No já nevím. Poslední rok jsou na žítbrno všechny články až trapně ubohé. Ano, máte pravdu, že Starobrno vaří projímadlo. Je celkem vtipné označit brněnský “pivovar” za chemičku — to sedí. Ale vazba na holocaust je zoufale šroubovaná a s názorem paní Beute se plně ztotožňuji.

    Zkuste napsat jednou zas něco originálního a vtipného, čím vtipně upozorníte na nešvary, ale samoúčelně neurazíte nebo nevzbudíte rozpaky, jestli jste to trochu nepřepískli.

    Čekal jsem po dvou měsících, co jsem se sem nekoukal aspoň něco trochu vtipného. Bohužel trapná nuda.

  • Kdybyste nebyli krněnští nacionalisté, tak v Brně pijete kvalitní a poctivé Vyškovské pivo a na nějaké kecy o Starobrněnské chemičce se můžete vykašlat!

  • Poctivé Vyškovské …? Hmmm … to není zrovna můj půllitr

    • Kateřina Heute

      Ochutnej ho třeba v Brně u Čaliho, nebo nejlíp se pozvi na prohlídku do pivcu a pak se rozhodni o názoru. Patnáct let stará zkušenost se nepočítá ;-)

  • Starobrno? On to někdo řadí mezi piva? Upřímnou soustrast těm co to pijí a ještě větší těm kterým to chutná. :-)

  • Filip ze Znojma

    Hostana… kvalitou z dob vítěze Pivex za rok 1997 , kdy získal zlatou medaili , nám už nikdo beztak nevrátí :(
    A pivovar? Díky důvtipu společnosti Heineken se zopadá ke zdárnému zániku dodnes :(

  • víte co a je to všechno jen naší národní náturou, že si vše necháme ničit v zájmu tzv. globalizace (kterou nikdy nikdo neviděl, jen firmy, co se serou kam nemaj). Kdybychom ty močky od Heinekenu nepili, tak by se vůbec nevyráběly.

    Jinak osobně kupuji už jen jednu značku lahvového piva co je běžně k dostání ale raději nebudu jmenovat, nebo posraný Heineken koupí i tu. Ono k tomu stejně dojde.

  • jako satira dobré, ale jako člověk z výroby piva se pozastavuji nad interpretacemi “HGB” laickou veřejností. Snad se někdy dočkám toho, že si někdo vůbec nastuduje, co to HGB je, jak vypadá a jaký je jeho skutečný cíl… Btw. byli byste hodně překvapeni, kolik pivovarů HGB používá a má výborná piva a potom kolik pivovarů nic takového nemá a je schopno vařit “s*a*ky”…

    • Je pravda, že u Starobrna bude možná spíš problém kvalita surovin. Kdyby to dělali dobře, tak by to bylo pitelné i po HGB ale není. Je to prostě voda.

Leave a Reply


Další zprávy

  • Hlavní článek Otevřenost Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Koryčánek nesmí být děkanem architektury. Baví se s neziskovým sektorem

    Když jde o zájmy města, musí jít osobní preference stranou. Hnutí Žít Brno se proto jednoznačně přidává na stranu profesorů a docentů Fakulty architektury VUT, kteří odmítají, aby se děkanem stal buran, který zastává alternativní názory. Jak správně konstatuje Ivan Ruller či Josef Chybík, jmenováním Rostislava Koryčánka by se mohly přerušit dobré vztahy mezi městem Brnem a fakultou a architekt Petr Pelčák by mohl přijít o zakázky, které od města dostává. Tomu je potřeba zabránit za každou cenu Lidé z [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    O jako Otevřenost. Veřejná debata již tuto středu

    Tentokrát se diskuze uskuteční v Café Paradigma na Marešové 8 (za FSS), ve středu 11. června od 18 hodin. Otevřenost má být dle Marušky Z. jedna z “verbálních priorit” města Brna, ale jak víme, město Brno si naopak zakládá na tom, že utajuje i územní plán, jak dokládá legendární projekt Odboru územního chaosu a destrukce, N.E.P.O.V.Í.M. Vytáhnout smlouvy z městských firem trvá roky, o proaktivním zveřejňování si můžeme nechat leda zdát. Účast nikým nevolené veřejnosti na tvorbě územního plánu či [...]

    Čti dál →
  • Ekonomika Hlavní článek Rozvoj Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    Černovice šetří. Ať to stojí, co to stojí.

    V dnešní rozpočtově nelehké době je potřeba šetřit, kde se dá. To si uvědomují dokonce i v Černovicích a proto se snaží přicházet s novými a neotřelými nápady, kde přijít k nějaké té koruně. Na přelomu roku tak ušetřili zbavením se dvou nepohodlných radních, letos plánují prodat černovickou pískovnu. Média jsou k Černovicím nespravedlivá. Pokud už o této malebné čtvrti píší, je to buď v souvislosti s Psychiatrickou nemocnicí, nebo jde o křivé nařčení z lumpáren. Ať už jde o [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Mackovo pozdní odpoledne – středeční debata o územním plánování

    Do voleb zbývá zase o týden míň, proto je čas na další diskuzní téma. Tentokrát se podíváme na proslulé brněnské územní plánování, které pod patronací Ladi Macky a Mgr. Kateřiny Leopoldové z Odboru územního chaosu a destrukce nabývá dost apokalyptických podob. Debata proběhne ve středu 28. května od 18 hodin v Eleven clubu na Dominikánské 11. “Brno, jediný vtip, ve kterém lze bydlet”, je sice moc príma, pokud se však bude město urbanisticky vyvíjet tak, jak Macek s Leopoldovou plánují [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Rozvoj Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Zpráva z inspekční cesty do pražského Institutu plánovaní a rozvoje

    Jedním slovem: Takurčitě! Podrobně: Jak vypadá územní plánovaní v Brně, všichni víme. Útvar hlavního architekta byl před mnoha a mnoha lety zrušen, obsahově příbuznou funkci dnes zastává Kateřina Leopoldová, šéfka odboru, jemuž nikdo neřekne jinak než Odbor územního chaosu a destrukce. Leopoldová razí tezi, že na OUPRu (ve skutečnosti odbor územního plánování a rozvoje) není místo pro odbornost a architekturu, že zdejší zaměstnanci jsou pouhými úředníky s razítkem. Všechny, kteří kdy nesouhlasili s nějakým hypermarketem a snažili se dodržovat územní [...]

    Čti dál →
  • Bezpečnost Hlavní článek Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Konečné řešení cigánské otázky v Brně!

    Poslední dobou nám chodí různé maily – v mnoha z nich se nás lidé ptají, proč chodí bílí do vězení na 10 let a Romové jen na dva, proč mají Romové vyšší příspěvky než Češi atakdále… Jsme si vědomi, že se v tomto tématu nemůžeme poměřovat s nejoblíbenějším českým politikem, Tomiem Okamurou, který si téma Romů zvolil z ryze populistických důvodů, a pokud by v české společnosti obdobně rezonovalo například téma ženské obřízky, tak by se na billboardu vyfotil s [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Portál primátora Radnice Rozvoj Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    Potvrzeno. AUpark bude, i kdyby mělo Krno lehnout popelem!

    (Aktualizace 14.4.2014) Chceme tímto poděkovat nejlepšímu Primátorovi, Bc. Romanu Onderkovi, za jeho dlouhodobý přínos pro rozvoj našeho města v duchu populárních kolotočářských tradic. Dlouhodobě nehledí na módní zájmy a potřeby obyvatel, ale koncepčně plánuje a buduje. Před rokem a půl jsme napsali, že AUpark bude postaven za jakýchkoli okolností a naše predikce se naplnila. Uprostřed ničeho vyroste obrovská tržnice a Krno se může těšit na další, tolik populární, dopravní kolaps – tentokrát na ulicích Opuštěná a Zvonařka. Magistrát podporuje lokální [...]

    Čti dál →
  • Hlavní článek Otevřenost Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Získat smlouvy na opravu Milady Horákové? Nemožné!

    Jak jsme zjišťovali, jak fungují městské firmy. Brněnské městské firmy stále smlouvy neposkytují. Ke smlouvám na opravu ulice Milady Horákové, rekonstrukci Riviéry či na SMS jízdenky se nelze dostat. Brno, 8. 4. 2014 – V rámci přípravy na úlohu zastupitelů jsme se chtěli zorientovat v tom, jak fungují městské firmy. První test byl, jak poskytují informace. Výsledek je tragický. 19 dnů po odeslání žádosti informaci máme smlouvy od pouhých tří městských firem, Lesy města Brna nás poslaly k nahlédnutí do [...]

    Čti dál →